Riksvei 3 utbedres i sommer

Snart starter bygginga av 1,6 kilometer ny riksvei 3 i Rennebu.

Veibiten som skal utbedres går langs elva Orkla fra fylkesgrensa og nordover til Nåverdalsbrua i Rennebu.   Foto: Illustrasjon Statens vegvesen

Saken oppdateres.

Fra grensa til Hedmark og 1,6 kilometer inn i Rennebu og Sør-Trøndelag skal det i sommer og høst bygges en ny riksvei 3.

- Dette blir en ni meter bred vei som er dimensjonert for en fartsgrense på 90 kilometer i timen. Det blir veiskuldre på én meter og rumlefelt i midten. To av de skarpeste svingene skal også rettes ut, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Line Søreng.

LES OGSÅ: Disse midtnorske veiene skal få ny asfalt i 2017

Blir 80-sone

Selv om veien blir dimensjonert for 90 kilometer i timen vil fartsgrensen fortsatt være 80 kilometer i timen.

- Det er en for kort strekning til at vi kan sette opp fartsgrensen. Men det planlegges flere utbedringer nordover, og da vil det sansynligvis bli høyere fartsgrense, forklarer byggelederen.

Prisen på den nye veien er 26,4 millioner kroner og det er entreprenøren Winsnes Maskin og Transport AS som har fått oppdraget.

LES OGSÅ: Disse veiene mener folk er aller dårligst i Midt-Norge


 

Omfattende anleggsarbeid

Det kan forventes mye anleggsarbeid både i sommer og i høst, noe som vil påvirke trafikkaviklingen i området.

- Veien blir kun stengt i korte perioder når det sprenges. Ellers vil den være åpen, men med nedsatt fartsgrense og en del lysreguleringer, forteller byggeleder Søreng.

Veien er planlagt ferdig asfaltert og kjørbar i løpet av oktober 2017.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå