Deltagerrekord i fjellmaraton

Nesten 500 løp Dynafit Trollheimen fjellmaraton søndag.
  (Foto: enern)

  Foto: enern

Knallvær: Deltagerne i årets utgave av Dynafit Trollheimen fjellmaraton kunne neppe bedt om bedre vær og føre da løpet gikk søndag. Her fra fullmaraton-starten i Gjevillvassdalen. 

Knallvær: Deltagerne i årets utgave av Dynafit Trollheimen fjellmaraton kunne neppe bedt om bedre vær og føre da løpet gikk søndag. Her fra fullmaraton-starten i Gjevillvassdalen. 

Flotte omgivelser: Rundt 80 prosent av fjelløpet Dynafit Trollheimen fjellmaraton går over skoggrensa. Det innebærer med andre ord en del motbakker. Her fra helmaraton-starten i Gjevillvassdalen. 

Flotte omgivelser: Rundt 80 prosent av fjelløpet Dynafit Trollheimen fjellmaraton går over skoggrensa. Det innebærer med andre ord en del motbakker. Her fra helmaraton-starten i Gjevillvassdalen. 

  (Foto: enern)

  Foto: enern

23 km gjennom fjellet: Trondheimskvinnene Tina Larsen (fra venstre), Guro Solem og Maria Pettersvik Arvnes har trent mot fjelløpet i hele høst, og sier seg fornøyd etter gjennomført halvmaraton (23 km).   (Foto: Privat )

23 km gjennom fjellet: Trondheimskvinnene Tina Larsen (fra venstre), Guro Solem og Maria Pettersvik Arvnes har trent mot fjelløpet i hele høst, og sier seg fornøyd etter gjennomført halvmaraton (23 km).   Foto: Privat

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

  (Foto: enern)

  Foto: enern

Saken oppdateres.

481 hadde meldt seg på det krevende fjelløpet i Oppdal som består både av et helmaraton på 42 km og et drøyt halvmaraton på 23 km 184 løp helmaraton som startet ved Gjevilvasshytta i Gjevilvassdalen i Oppdal.

- Med 481 påmeldte kan vi notere oss deltagerrekord i år. Vi opplever økende interesse for dette fjelløpet, og det var en fantastisk opplevelse å se løperne ut fra start søndag morgen i et strålende høstvær. Vi har virkelig hatt værgudene på vår side, sier daglig leder Ida Hindseth Bjerkaas i arrangøren Enern.

Enern arrangerer også Sykkelenern, Fjellenern, Randoenern og Skienern i Oppdal.

Løypa går på en teknisk utfordrende sti høyfjellsterreng fra Gjevillvassdalen via Skarvannet mot Vognill og over skianlegget i Vangslia og Hovden. Målgang er Oppdal sentrum. Ifølge arrangøren går 80 prosent av traseen over skoggrensa.

Vinneren i herreklassen ble Eirik Haugsnes (4:02:32) fra IL Pioner friidrett, mens svenske Johanna Åström (4:19:36) tok seieren hjem i dameklassen. I halvmaraton ble vinnerne Snorre Haugland (2:12:48) fra IL Snøhetta og svenske Josefin Tjernlund (2:16:30) fra OK Tisaren.

På forsiden nå