Fredag tok samboerne Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen en kjempelang fisk i Viggja i Trondheimsfjorden.

- Vi har aldri fått så stor fisk før. Først tenkte vi det var en kveite, da vi så noe stort hvitt som kom opp av sjøen. Båten ble nesten for liten til langen, forteller Johnny Hustad.

Over 170 centimeter

Han fikk aldri målt langen, men samboeren Åse Lill strekker seg 1,74 over bakken. Langen er minst like lang.

Fisken veide 25 kilo, men blir aldri å se på matbordet.

- Hele magesekken var oppspist av slimål. Den hadde sikkert veid 30 kilo om magesekken fortsatt hadde vært der, mener Hustad.

I garnene de tok opp fredag ettermiddag fant de også andre visuelt spennende fisker.

- Havmusa er en veldig spesiell fisk. Vi fikk flere som levde. Da vi slapp dem ut var det akkurat som om de fløy gjennom sjøen. Finnene var som vinger, utrolig artig å se, forteller Hustad.

Blogger om turene

- Og hvor går turen i helga?

- Søndag arrangerer Støren jeger- og fiskeforening «Fiskesommer» i Ramstadsjøen på Støren. Vi venter mye folk til dette arrangementet, hvor det blant annet er gratis fiskedag for barn, med premier, grilling av pølser, bålkaffe og mer.

Samboerparet er ivrige fiskere blogger om turene sine, både fra sjøen, ferskvann og lakseelver. Bloggen ser du her: lillogjohnny.blogg.no

Havmus var det vi fikk mest av. Vi plukket 24 stykker ut av garnene. Havmus er en bruskfisk som kan bli opp til 1,5 meter lang og veie 2,5 kilo. Den har en stor pigg i første ryggfinne som er forbundet med en giftkjertel. Vanlig på dyp fra 50-1000 meter. Dybden der vi fikk havmus var rundt 15-20 meter. Så den som mangler en slik art tatt på stang kan få opplysninger om godt musested, skriver paret på sin blogg.
Her presenterer Åse Lill langen og noe av den andre fangsten de fikk. Foto: Privat
Svarthå: - Det er ikke vanskelig å se at det er haikjeft på denne lille karen. Liten men stor i kjeften, beskriver samboerne. Foto: Privat
Mange av fiskene vi fikk var ødelagt av slimål. Slimålen trives på leirbunn og er snar til å gå inn i fisk som er død i garnene. Den ene torsken vi fikk hadde hele 7 slimåler inni seg da vi fikk den om bord i båten. De krøp ut av fisket og la igjen mye slim i båten, beskriver Hustad. Foto: Privat