Datteren til 34-åringen var i dommeravhør torsdag. Det er også gjort ytterliggere undersøkelser for å prøve å avdekke om det har skjedd et overgrep, opplyste politiadvokat Heidi Melø i et fengslingsmøte torsdag.

Dommeravhøret ble tatt som følge av informasjon som har kommet frem i chattelogger der 50-åringen og 34-åringen har diskutert overgrep mot sistnevntes datter.

- De to har hatt en ganske langvarig dialog på nettet. Der snakket de om datteren til 34-åringen, som er tre år. De diskuterte frem og tilbake hvordan de kunne bruke datteren for at 50-åringen skulle bli tilfredstilt. 50-åringen stilte blant annet spørsmål om «Hvor langt er du villig til å la meg gå?», forklarte Melø under fengslingsmøtet.

- Han svarte blant annet at jenta var bleiebarn ennå, så det var noen begrensninger, fortsatte hun.

Ble pågrepet i går

Chatteloggen har politiet fått tilgang til, i forbindelse med den pågående etterforskningen av 50-åringen. Han ble pågrepet for over to uker siden, og ble da fremstilt for varetektsfengsling. Politiet fikk rettens medhold i ytterliggere to ukers varetekt torsdag.

På bakgrunn av innholdet i chatten besluttet politiet å pågripe 34-åringen i går. De tok også beslag i hans datautstyr, som politiet har startet å undersøke.

Melø forklarte under fengslingsmøtet at det ikke hadde kommet frem noe i dommeravhøret med datteren til 34-åringen som tilsier at 50-åringen har fått fullbyrdet en handling.

Bekreftet chat

34-åringen bekreftet chatten mellom de to i fengslingsmøtet.

- Men jeg hadde aldri tenkt at det skulle skje på ordentlig, sa han i tingretten.

Tingretten besluttet å varetektsfengsle 34-åring i to uker, hvor han må holdes i full isolasjon.

Ifølge advokat Arve Opdahl, som forsvarte 50-åringen i retten, så har den siktede gitt utrykk for at han mener at det gikk for langt i chatten.

- I ettertid har han tenkt at han selv burde sagt ifra om at det gikk for langt, sier Opdahl.

- Ville han gjøre alvor ut av dette?

- Nei, og han vet ikke fysisk hvem han har chattet med. Han har aldri hatt kjenneskap til identiteten til noen av barna som er avbildet og har heller ikke hatt kontakt med noen som helst utover chattenivå, sier Opdahl.

50-åringen har erkjent at han har vært aktiv på chat og på nettet, og forklarte seg om dette i retten.

- Vi sender linker når vi chatter. Jeg har trykket på dem. Men jeg har ikke sendt noe selv, sa 50-åringen da han ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling torsdag.

- Har bildene vist mindreårige? spurte tingrettsdommer Leif Otto Østerbø.

- Både og, men jeg tror ikke jeg har lagret bilder av mindreårige, svarte 50-åringen, som tok betenkningstid etter fengslingen.

Normalt er det referatforbud på fengslingsmøter, men tingrettsdommer Leif Otto Østerbø besluttet å oppheve referatforbudet, etter at adressa.no ba retten vurdere dette.