- Jeg har selv sjekket hvor lang tid det tar å gå fra utgangsdøra ved Gimse ungdomsskole til busstoppet. Det tar 5 minutter og 23 sekunder. Og nå er det sommer. Når det blir 15 speik og elevene må bytte sko og kle på seg, så blir det håpløst, opplyser foreldre til elever som går på skolen.

Siste skoletime slutter klokken 14.40, og da AtBs nye ruteendringer trådte i kraft den 19. august skulle buss nr 501 kjøre fra nærmeste busstopp klokken 14.43, i retning Hesttrøa.

Det betydde at elevene hadde tre minutter på seg til å avslutte timen, legge fra seg skolebøkene, få på seg klær og komme seg inn på bussen.

- Elevene synes det er helt forferdelig. De sitter med vondt i magen fordi de må be om å gå tidlig og lurer på om de når bussen. Jeg skjønner ikke at skoleskyssen ikke er mer gjennomtenkt enn dette, sier en fortvilet mor.

- Mange hensyn å ta

AtB opplyser at de har endret og tilpasset bussrute 501 med avgang fra Gimse skole til klokken 14.45 av hensyn til elevene. Det betyr at elevene nå har fem i stedet for tre minutter på å rekke bussen.

- Rute 501 skal koordinere med rute 38, og i tillegg ta hensyn til både Gimse skole og Høyeggen skoles åpningstider. Rute 501 har nå blitt justert med noen minutter, slik at vi fremdeles klarer å opprettholde de ulike hensyn vi må ta på denne ruta. Vi vil opprettholde dialogen med Melhus kommune og skolene fremover for å se hvordan vi kan løse dette, sier markeds- og kommunikasjonssjef Grethe Opsal i AtB.

LES OFGSÅ: Lærerne måtte kjøre elevene hjem da bussen var full

Mister undervisning

Også ledelsen ved Gimse ungdomsskole har reagert på de nye ruteendringene i Melhus.

- Endringene har ført til at våre elever har mistet undervisning. Slik skal det ikke være. Vi har latt elevene gå tidligere fra siste time for å rekke bussen, men det er ikke noe vi ønsker. Vi har vært i dialog med AtB og bussrutene ser ut til å bedre seg, sier virksomhetsleder Ragnhild Heggstad.

- Bør ha ti minutter

Magnhild Nordbø er koordinator for skoleskyss i Melhus kommune og er ikke fornøyd med at AtB kun har gitt elevene to ekstra minutter.

- Vi ønsker at alle elever skal ha 10 minutter på seg for å komme seg fra bussen til skolen, og omvendt. Det har vi sagt fra til AtB om hele veien. Vi har fått henvendelser fra foreldre, og skolen ser også problemet. AtB sier at de skal vurdere ruten på nytt ved årsskiftet. Det ligger en viss lovnad i det, men slik bussen er satt opp nå, er ikke tidspunktet gunstig for elevene, sier Nordbø.