Mannen blir onsdag fremstilt i Innherred tingrett med begjæring om varetektsfengsling i fire uker.

Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor, opplyser at pågripelsen skjedde mandag kveld.

- Mannen ble pågrepet i Levanger uten dramatikk. Det var den tekniske og taktiske etterforskningen som førte til at politiet fattet mistanken mot ham, sier etterforskningslederen.

Under avhørene tirsdag tilsto mannen å ha tent på inne i huset han selv bodde i. Av praktiske årsaker foregikk avhørene i Trondheim.

- Han har oppgitt misnøye og frustrasjon i forbindelse med sin livssituasjon som motiv for å tenne på. Mannen fikk endelig avslag på sin asylsøknad og skulle sendes ut i 2016. Siden har det vært problemer med å fastslå hans identitet, sier Klevmo.

Siktelsen lød først på grov skadeverk, men ble siden endret til straffelovens paragraf 355, også kalt mordbrannparagrafen. Strafferammen for denne er 21 år. En Oslo-advokat er oppnevnt som forsvarer for mannen, men i forbindelse med fremstillingen for varetekt i tingretten på Steinkjer, vil han bli representert med advokat Rolf Christensen.

Ifølge Klevmo skal påtenningen ha skjedd i andre etasje ved 07-07.30 tiden mandag.

Politiets kriminalteknikere har gjort undersøkelser på brannstedet tirsdag.

- Teknikerne var på stedet og så det an i dag, og fortsetter med brannhund i morgen, sier Klevmo.

Store ødeleggelser

Det var mandag morgen at den dramatiske brannen i Levanger sentrum brøt ut. Beboere i Kirkegata 51, 53, 55 og 57 ble evakuert og store ressurser ble brukt i slukningen. I følge etterforskningsleder Klevmo er nummer 53 totalskadet.

Ifølge NTB forklarte i alt 25 beboere, samt flere brannmenn, seg for politiet i løpet av mandag.

Skal søke etter væske

Onsdag settes brannhund inn i undersøkelsene på branntomta.

Brannhunden er trent til å søke etter spor av brennbare væsker på brannåsteder. Ved lokalisering av luktstoffer av ulike typer brennbare væsker vil den markere slik at kriminalteknikerne kan ta prøver av disse.

I 2015 ble en mann avslørt som forsikringssvindler ved hjelp av brannhund.