- Det startet med et ganske heftig smell før hele toget ristet kraftig og gled noe sidelengs på sporet, sier Mia Berg til Adresseavisen.

Hun var på toget sammen med datteren sin på 5 år da et tog sporet av ved Singsås tidlig mandag morgen.

- Datteren min ble veldig redd, men når toget stoppet gikk konduktøren gjennom toget for å se etter personskader og han gjorde en god jobb med å roe ned henne gjennom hele perioden vi ble sittende etter avsporingen, sier Berg.

20 personer var om bord da toget sporet av. Berg og datteren måtte ta buss og taxi videre fra stedet der skredet gikk. Berg føler at de fikk god informasjon om hva som skjedde underveis og etter avsporingen.

foto
Mia Berg forteller at datteren på fem år synes det var skummelt med togavsporingen. Foto: privat
foto
Mia Berg tok bilde av togkupeen etter avsporingen og man ser at det står på skeiva. Foto: privat

- Skremmende sekunder

Da sogneprest Harald Hauge på Røros skulle til bispedømmerådet i Trondheim ville han vanligvis ha kjørt, men mandag morgen valgte han å ta toget.

- Det ble meldt om vanskelige kjøreforhold, og derfor valgte jeg toget for en gangs skyld, sier han. Han var våken og leste ei bok da togavsporingen inntraff ved Singsås.

- De første sekundene var ganske dramatiske. Hele togsettet ristet og det smalt veldig, sier han.

Det var ingen tvil om at toget hadde truffet noe på skinnene. Hauge forsto at toget hadde sporet av.

- Det gikk fremover i noen sekunder og så var det full stopp. Det var kanskje ti sekunder, men de sekundene var skremmende, sier han.

foto
Sogneprest på Røros, Harald Hauge, synes avsporingen var litt skremmende, men poengterer at de ansatte var veldig rolige og flinke til å berolige passasjerene. Foto: monica hägglund langen

Roser de ansatte

Passasjerene holdt seg likevel rolig, og en konduktør gikk raskt gjennom togsettet for å undersøke om noen var skadd. Det var ingen som trengte helsetilsyn i togvogna til Hauge. Han roser de ansatte om bord.

- Togpersonalet var rolige og spredte trygghet på en god måte, sier han.

Passasjerene fikk beskjed om å sitte og vente til bussen hadde kommet. Til slutt ble Hauge bortimot to timer forsinket.

- Det som var nesten mest dramatisk var da vi gikk av toget siden det var så mørkt. Da sto vi oppå kanten og så elva nedenfor skråningen. Da gjorde man seg noen tanker om hvordan det kunne gått, sier sognepresten.

- Ristet

Tonje Stene var også på toget da det sporet av.

- Det ristet ganske bra. Det ble en liten bråstans, men ikke noe voldsomt, sier Stene.

Hun pendler til Trondheim med toget fire dager i uken. Hun forteller at passasjerene forholdt seg rolige, men lurte på hva som hadde skjedd etter at det hadde sporet av.

- De kom og sa fra om hva som hadde skjedd. Det gikk fint for seg, sier Stene.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.