Meldingene som en jente på skolen måtte tåle, sjokkerer rektor Kjartan Høstland ved Verdalsøra ungdomsskole. Disse meldingene ble sendt anonymt via den sosiale nettverksappen Ask.fm, og inneholder grov mobbing.

- Det kan være stygge beskrivelser av personer. Det skal en tøff kropp til for å tåle slikt, sier Høstland til adressa.no.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Tar affære

Til Adressa.no forteller Høstland at de umiddelbart måtte ta affære da de ble kjent om bruken av den nye applikasjonen. De sendte derfor ut en melding til alle foreldre i 9. og 10. trinn ved ungdomsskolen. Det samme ble gjort på Vuku ungdomsskole.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra flere foreldre som har snakket med sine barn og bedt dem fjerne applikasjonen, sier Høstland.

De kommer til å følge opp saken med temakvelder om nettvett og bruk av sosiale medier. De har ikke sett at elever har brukt applikasjonen i skoletiden.

- Men det som skjer på fritiden dras med inn i skoletiden. På skolen blir man konfrontert ansikt til ansikt med det man har skrevet på nett, mener rektoren.

- Skummel

Til Trønder-Avisa karakteriserer elevrådsleder Victoria Storstad applikasjonen som skummel.

Hun forteller at hun selv ikke har profil på nettstedet, men at hun har fått et innblikk via venner.

- Jeg har sett profilene deres, og likte ikke det jeg så. Plutselig kunne navnet ditt dukke opp, uten at du hadde profil der, sier elevrådslederen til avisa.

- Ulovlig

Også i går omtalte adressa.no den nye applikasjonen, etter at foreldre på Byåsen ble sjokkert av de grove meldingene.

Der advarte Kjellaug Tonheim Tønnesen, som er rådgiver i Barnevakten, om applikasjonen, som skiller seg ut nettopp fordi man kan legge igjen fullstendig anonyme meldinger til brukerne.

- Nå er det blitt et tema, og det kommer frem forferdelige historier om uthenging og mobbing via Ask.fm. Mange tar det helt ut fordi de kan være helt anonyme, og det er veldig provoserende at noen kan være så stygge mot hverandre som vi har vært vitne til på Ask.fm, sier Tonheim Tønnesen.

- Noen ungdommer føler nok også at de må være innpå Ask.fm for å følge med på om det står noe rykter om seg selv. Selv om det er ytringsfrihet i Norge, så er det fortsatt ulovlig å true noen eller alvorlig krenke noen, legger hun til.