Det opplyser John Torger Konstad som leder etterforskningen av drapet på Melhus.

Etter en krangel med sin afghanske ektemann ble 27 år gamle Nilofer Naseri funnet drept i hjemmet om kvelden 28. september. Ektemann er siktet for drapet. Paret bodde ikke lenger sammen.

- Vi har rettet en forespørsel til norsk utenrikstjeneste om bistand til avhør i Afghanistan. Vi ønsker å få på plass familiens kunnskap om forholdet mellom siktede og avdøde, sier Konstad.

Ringte til folk i hjemlandet

Ifølge fengslingskjennelsen mot Naseris drapssiktede ektemann skal han ha vært i kontakt med personer i hjemlandet Afghanistan samme dag som drapet. Etterforskningslederen sier politiet nå ønsker å snakke med flere slektninger av mannen, men også en slektning av den avdøde kvinnen, om saken.

- Vi venter på svar om hvor lang tid det vil ta å få til slike avhør. Dette bør likevel ikke forsinke ferdigstillelse av saken, sier Konstad.

Har kartlagt bevegelsene

Politiet har den siste tiden jobbet med å kartlegge bevegelsene til både den avdøde kvinnen og den siktede 27-åringen. Dette skjer blant annet gjennom bilder fra ulike overvåkningskamera og teledata.

- Det jeg kan si er at vi føler at vi har fått på plass veldig mye. Vi har skaffet oss god oversikt. Nå vil vi jobbe videre med å få bekreftet noen vitneforklaringer ved hjelp av tekniske og elektroniske spor, sier Konstad.

Politiet vil også avhøre enkelte av vitnene som tidligere har forklart seg, på nytt. Konstad sier dette handler om å få spesifisert enkelte detaljer i deres forklaringer.

Avdøde Nilofer Naseri. Foto: Privat