Selv om enkelte kommunestyrepolitikere sa at at hadde blandede følelser når det gjelder å omregulere god og sentralt beliggende matjord, ble det et overveldende flertall for å åpne Furumoen for Norsk kylling, skriver avisa Sør-Trøndelag.

En representant for SV og en fra Arbeiderpartiet stemte mot. Omreguleringen betyr at Norsk kylling kan komme til Orkdal.

Reitan vil til Orkdal

- Sier Orkdal kommune ja, blir det der, sa Ole Robert Reitan til Adresseavisen sist uke.

Det er snakk om en av de største industriinvesteringene i Trøndelag de kommende årene og rundt 250 arbeidsplasser når Rema 1000 skal flytte Norsk Kylling ut av Støren og inn i ny fabrikk.

Kampen startet i 2016

Spørsmålet om ny kyllingfabrikk og kampen om den store arbeidsplassen startet i juni 2016 da Rema 1000 kunngjorde at de kom til å flytte fra dagens fabrikk på Støren i Midtre Gauldal og bygge nytt annet sted. Siden da har tre aktuelle kommuner forsøkt å gjøre seg lekre: Midtre Gauldal, Malvik og Orkdal.

I juni ble det klart at styret i Norsk Kylling mente det var for høy kostnad og risiko forbundet med tomtene i Midtre Gauldal. Dermed sto Malvik og Orkdal igjen og Norsk Kylling gjorde det etter hvert klart at de helst ville til Orkanger.