«Sterk lukt av skogbrann på Hell i kveld. Regner med det er fra Sverige siden vinden kommer fra øst», skriver tipseren i en mail til Adressa.no. Tipseren melder også om røyk som er synlig fra Hell.

En annen tipser melder om røyklukt fra Lade i går kveld og i morges.

«Jeg var oppe til sent i går, og luktet det som minte meg om brann i naturen fra altanen vår på Lade. Nå i morges lukter det enda.»

Operasjonsleder Frank Brevik ved Trøndelag politidistrikt, forteller at de ikke har fått inn noen meldinger om åpne flammer i Trøndelag.

Brevik forteller derimot at lukten av skogbrannene i Sverige fortsatt siger inn flere steder i Trøndelag.

- Vi har vært litt i kontakt med brannvesenet. Det kommer lukt fra skogbrannene i Sverige inn til områdene rundt Tydal, Selbu og Meråker. I tillegg siger det inn til Stjørdal, og kan også sige utover andre plasser, opplyser operasjonslederen.

Brannene herjer fortsatt

Det herjer rundt 50 branner i skog og mark i Sverige. Det melder Sveriges Radio lørdag.

I går meldte radiokanalen at de neste dagene kommer til å bli viktige i kampen mot brannen i Dalarna. I tillegg til at det fortsatt er tørt og varmt, skal det begynne å blåse kraftig i dag. Ifølge gårsdagens prognoser skal det begynne å regne lørdag kveld, men ikke i store mengder. Det ser derimot ut til å bli betydelig mer regn på søndag og inn i neste uke, melder radiokanalen.

Sendte hjelpemannskap fra Røde Kors

Hjelpemannskaper fra Sør-Trøndelag Røde Kors reiste fredag til Dalarna i Sverige for å bistå i brannområdet. I alt 13 frivillige fra Trøndelag.

- Vi skal bidra med førstehjelp og sanitetsposter i brannområdet. Det er primært snakk om førstehjelp på brannmannskap som kan ha behov for det. Det kan innebære blant annet å lindre brannskader, motvirke heteslag og hjelpe til med å ivareta brannmannskapene på stedet, sier Guro Kjellmark, operativ leder i Sør-Trøndelag Røde Kors til Adressa.no på torsdag.