Dermed tar den nye kommunen i bruk et gammelt kommunenavn når de tre kommunene blir slått sammen fra 1. januar 2020. Fellesnemnda vedtok Heim-navnet mot to stemmer. De to ville ha Hemne som kommunenavn.

- Det blir merkelig å bruke «Heim» på den nye kommunen, sier dagens ordfører i Hemne, Odd Jarle Svanem (Sp). Han ble født i det som den gang var Heim kommune og var åtte år da Heim ble en del av Hemne.

Har du kontroll på de nye kommunenavnene etter sammenslåingene i 2020? Test kunnskapene dine her.

Kommunenavn før 1963

- Derfor er det en litt rar tanke at den nye kommunen skal hete «Heim». Jeg sliter litt med å venne meg til det, sier Svanem. Han er også leder for fellesnemnda mellom de tre kommunene. Fellesnemnda behandler alle spørsmål om den nye kommunen på vegne av dagens tre kommunestyrer.

Heim var fra 1911 til 1963 navnet på en kommune på begge sider av den ytre delen av Hemnfjorden i det som i dag hører til kommunene Snillfjord og Hemne. Bygda Heim ligger i dagens Hemne kommune på vestsida av Hemnfjorden og er også et kirkesogn. I 1911 ble daværende Hevne herred delt i to, til Hevne og Heim. Nå ser det ut til at Heim igjen overtar som kommunenavn.

Ville ha nytt navn

Allerede i intensjonsavtalen om sammenslåing mellom dagens tre kommuner heter det at den nye kommunen skulle få et nytt navn.

- Alle skulle føle at vi går inn i noe nytt og ikke at Hemne blir utvidet og blir større, sier Hemne-ordføreren.

- Flertallet i fellesnemnda la vekt på at «Heim» er et kommunenavn for å bygge en ny enhet, sier han.

Svanem vil ikke svare på om han er aktuell som ordfører i den nye kommunen, og viser til nominasjonen som først skjer neste år.

- Senterpartiet har flere gode kandidater til ordførervervet. Halsa har også ordfører fra partiet, sier Svanem.

LES MER OM KOMMUNEREFORMEN HER