442 av de cirka 4500 innbyggerne med stemmerett har forhåndsstemt. Der er det altså et stort flertall for at Klæbu skal bli en del av Trondheim.

Klokka 21 mandag kveld stengte de tre valglokalene i Klæbu. Mens alle stemmene blir talt opp, kan valgstyret offentliggjøre forhåndstemmene.

Her er argumentene for og mot kommunesammenslåing (pluss)

Usikkert om forhåndsstemmene er representantive.

70,14 prosent av forhåndsstemmene er for kommunesammenslåing. 28,51 er mot og 1,36 prosent av forhåndsstemmene er blanke.

Det er svært usikkert om forhåndsstemmene er representative for resten av stemmene.

Før stemmene er talt opp, er det også uklart hvor mange som har stemt. Det er håp om stor valgdeltakelse. De fleste innbyggerne i Klæbu fikk tekstmelding fra kommunen på telefonen sin mandag morgen med teksten: «I dag gjennomføres det folkeavstemning i Klæbu om sammenslåing med Trondheim. Alle med stemmerett oppfordres til å bruke stemmeretten sin. Fra Klæbu kommune».

Kommunal- og moderniseringsdepartementet slår i en pressemelding fast at denne formen for varsling øker valgdeltakelsen etter forsøk ved kommune- og fylkestingvalget i fjor.

foto
Valgstyret i Klæbu har talt opp forhåndstemmene. Til venstre i grønn t-skjorte: Paal Christian Bjønnes, Venstre, Alf Steinar Tømmervold, Ap og ordfører Kirsti Tømmervold (t.h.) Foto: Aagot Opheim
foto
Tekstmelding fra kommunen. Foto: Morten Antonsen