Kripos vil ankomme Stjørdal onsdag og vil bistå med kriminaltekniske undersøkelser rundt åstedet på gården i Lånke.

- De skal bistå med teknisk bistand, og ikke taktisk etterforskning. Kripos er spesialister til å tolke spor som blir funnet, sier etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor til Adresseavisen.

Det var rundt klokka 04.30 natt til lørdag at politiet ble varslet av AMK-sentralen om en skadd mann i Lånke. Da politiet kom på stedet var mannen i 20-årene død.

To pågrepet i sentrum

Som Adresseavisen har skrevet tidligere, var det en av de siktede som ringte inn til nødetatene. Politiet bekrefter i dag opplysningene i en pressemelding som ble sendt ut like før klokka 14.00.

De opplyser også at to av de siktede ble pågrepet på åstedet sammen med den avdøde ved det avsperrede området utendørs. Politiet anser dette området som det sentrale åstedet. De øvrige to ble pågrepet i boligen sin i Stjørdal sentrum.

- Det var kort tid mellom de to pågripelsene, sier Guldseth.

- Ikke noe klart motiv

I løpet av tirsdag vil alle de fire siktede bli hentet til Stjørdal lensmannskontor for nye avhør.

- Vi forsøker å danne oss et bilde av hendelsesforløpet og vi må hele tiden samle tråder, sier Guldseth.

Han ønsker ikke å si noe om hendelsesforløpet natt til lørdag.

- Jeg kan bekrefte at det oppsto krangling og håndgemeng, men fremdeles vil jeg ikke si at vi har noe klart motiv for ugjerningen, sier han.

Nektet straffskyld

Alle de fire mennene fra Litauen er siktet for grov kroppsskade med dødsfølge eller medvirkning til det. Siktelsen ble utvidet før fengslingsmøtene. De siktede er født i henholdsvis 1968, 1973, 1983 og 1988. Alle nektet straffskyld under fengslingsmøtene mandag.

Mandag ettermiddag ble tre av de siktede varetektsfengslet i fire uker. Retten la vekt på at det er fare for bevisforspillelse og ila derfor brev- og besøksforbud de to første ukene av varetektsfengslingen.

Den siste av de fire siktede ble løslatt. Men påtalemyndigheten mener at også han burde varetektsfengsles og varslet i fengslingsmøtet at avgjørelsen om løslatelse blir anket med oppsettende virkning. Lagmannsretten vil avgjøre spørsmålet om varetektsfengsling enten i dag eller onsdag.

Fengslingsmøtene gikk bak lukkede dører i tingretten mandag.

Ønsker observasjoner

Politiet vil også snakke med vitner som har meldt seg. Dette er vitner som mener de har observert en mannsperson på vei mot Stjørdal sentrum natt til lørdag.

En av de siktede hevder at han har gått eller løpt fra Frigården til Stjørdal sentrum i løpet av natten en gang, en distanse på litt over ti kilometer.

Politiet ønsker fortsatt observasjoner på en voksen mann i tidsrommet fra klokka 01.00 til 05.00 som skal ha gått og/eller løpt langs fylkesvei 705 og/eller gamle E6 fra Hell til Stjørdal sentrum, trolig via gangstien parallelt med E6. - Det er veldig viktig for oss at vi i en så tidlig fase ikke penser oss inn på et bestemt spor, men holder alle muligheter åpne, sier etterforskningslederen.

- Vi har mange hypoteser om hva som kan ha skjedd, sier han.

Pårørende til Norge

Det er ikke foretatt en endelig identifisering av avdøde, og politiet håper pårørende fra Litauen kan bistå med dette.

- Vi håper å få pårørende til Norge i løpet av kort tid, og da vil det bli foretatt en syning av avdøde, sier han.

I en pressemelding sier politiet at de forventer å få avklart identiteten til avdøde i løpet av uka.

Avdøde er ikke den som hadde kommet sist til Norge av de involverte, ifølge Guldseth.

Erfaringsmessig vil det ta tid før man får svar på prøver som blir innsendt.

- Etterforskningen vil pågå ei god stund fremover, sier Guldseth.

Etterforskningsleder Eivind Gulseth og aktor Anita Ravlo Sand i retten.
Her er krimteknikere på vei inn i boligen i Stjørdal sentrum.