Det var like før jul for ett år siden at politiet fikk en anmeldelse fra barnevernet på at en ung gutt i Malvik skulle ha blitt forgiftet av moren i 40-årene.

Barnet hadde en alvorlig skade. Kort tid etter at politiet mottok anmeldelsen ble kvinnens bolig ransaket, og gutten flyttet til et midlertidig beredskapshjem.

Omfattende etterforskning

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Charlotte Aspehaug, opplyser til adressa.no at saken er henlagt på grunn av bevisets stilling. Moren var tidligere siktet for å ha forgiftet sønnen og for legemsbeskadigelse.

- Vi har ikke funnet det tilstrekkelig bevist at hun har forgiftet barnet eller påført det ytre skader, opplyser Aspehaug.

Hun forteller at de heller ikke har bevis for at det var giftige stoffer i barnet.

- Hvor trygg er du på at dere har truffet en rett konklusjon?

- Det har vært en bred og omfattende etterforskning. Etterforskningen har bestått i å hente inn omfattende journalmateriale. Vi har fått hjelp fra medisinsk sakkyndige under etterforskningen. I tillegg har Kripos og politiet i Trondheim bistått det lokale politiet i Malvik med å etterforske saken. Etter det har vi ikke funnet tilstrekkelig bevist at hun har skadet barnet sitt, sier Aspehaug.

Bistandsadvokat: - Godt ivaretatt

Aspehaug opplyser videre at det er barnevernet som avgjør hvorvidt moren igjen skal få omsorg for barnet. Barnet har inntil videre vært plassert i et beredskapshjem.

Bistandsadvokaten til barnet, Sigrun Dybvad, forteller at hun stoler på politiets konklusjon.

- Saken er grundig etterforsket og jeg er av den oppfatning at min klient er godt ivaretatt, sier hun til adressa.no.