Gammel og ung i Orkdal var aldri i tvil;  den nye flerbrukshallen ved Orkdal videregåande skole måtte hete Sondrehallen.

I løpet av få dager klarte vennene til Sondre å få over 20 000 likes på facebook-siden de opprettet for navneforslaget. De ville hedre vennen de hadde mistet, og beskrev ham slik;

«Sondre Kjøren skal ha mye av æren for at det blir en ny, full hall på Follo. Med sin viljestyrke og evnen til å få ting til å skje, var han, som leder for ungdomsrådet, kanskje den største forkjemperen for ny hall. Nå som saken om ny hall på Follo er vedtatt, synes vi at vi skal vise vår takknemlighet og respekt for vår kjære, avdøde venn, og døpe den nye hallen på Orkdal VGS, for «Sondrehallen».»

- Manet til samhandling

Fungerende fylkesordfører, Arne Braut, er en av mange politikere som har latt seg begeistre- og overbevise av Sondres engasjement.

- Det er ingen tvil om at han var sentral for å få på plass denne hallen. Hoveddrivkraften hans var samhandling. Han argumenterte sterkt for å få fylkeskommunen og kommunen i Orkdal til å gå sammen, og forstå at flerbrukshall var det eneste riktige for framtida, sier Braut.

Sterk vilje og engasjement

Sondre Kjøren deltok i flere møter med kommunen, og mellom fylkeskommunen og kommunen i dette arbeidet.

- Han viste et engasjement og en vilje som ble avgjørende for at hallen ble som den ble, sier Braut.

- Det er klart det gjør inntrykk når en 17-åring viser et slikt engasjement, og Sondre var en dyktig målbærer for elevene i Follo. Vi ønsker å synliggjøre hvor viktig slikt engasjement er, ved å kalle den nye idrettshallen Sondrehallen.

Vemodig stolt mamma

Nina Lian, mor til Sondre, har en  stund visst om at hallen trolig ble oppkalt etter Sondre. - Ja, jeg har jo det, men i dag ble det vedtatt på politisk hold, og da kjenner jeg at det blir litt mye følelser. Jeg synes det er veldig fint, sier hun.

- Sondre brant for hallen

Det er særlig to saker som var viktige for Sondre og som har satt seg fast i minnet til mamma Nina.

- Han brant særlig for Vannspeilet og idrettshallen, og mente at dette måtte dalføret få. Vi hadde alltid et veldig engasjement hjemme hos oss. Sondre kunne piske opp stemningen med diskusjoner rundt middagsbordet, og det hendte jeg måtte jekke ham ned litt. Sånn var han fra han var liten.

Uredd og sjarmerende

Politikere og venner sier, at hadde det ikke vært for Sondre, så hadde det ikke blitt noen flerbrukshall. - Han var uredd. Og en sjarmis. Alle likte ham, fra små barn til gamle kjerringer. Med engasjementet sitt fikk han gjennom ting, men jeg vet ikke egentlig om han hadde bestemt seg for å bli i politikken.

- Sondre ville vært stolt

Den offisielle åpningen av den nye flerbrukshallen på Orkdal vidaregåande skole er planlagt til 24. oktober. Da vil også Nina Lian være der. - Jeg har ikke vært inne i hallen ennå. Den må jeg besøke først, men jeg ønsker å være tilstede på åpningen, sier hun. Sorgen er tung, men dagen i dag er god. - Dette er positivt. Jeg tenker at én dag får jeg barnebarn, og da kan jeg fortelle dem om Sondre. Han ville vært kjempestolt over å få navnet sitt på den nye idrettshallen.

Venner ved Orkdal vg. skole opprettet facebookside fordi de ønsket at vennen Sondre skulle gi navn til den nye idrettshallen på Follo i Orkdal.