Vilhelm Skilhagen fra Namsos kunne ta imot trofeet foran en fullsatt sal i Riksscenen i Oslo lørdag kveld. Gullkroken er norsk sportsfiskes egen prisutdeling som arrangeres for andre gang.

- Vilhelm har gjort fantastiske bragder som saltvannsfisker. Det var helt fortjent at han vant, ifølge juryen, sier Bernt Nor, daglig leder i Hooked, som arrangerer Gullkroken.

Fikk 982 kilo hai på kroken

Det var vinner i ni ulike kategorier, og Skilhagen ble utropt til årets saltvannsfisker. Alle de nominerte satt spente i salen før vinneren ble offentliggjort.

- Det var stor spenning blant de nominerte. De har jo visst at prisen var innen rekkevidde i nesten tre uker, sier Nor.

Tidligere i år utmerket Skilhagen seg med å få ei 982 kilo tung håkjerring på kroken. Etter 40 minutters kamp lå håkjerringa ved siden av båten. Da startet jobben med å finne vekta. Han hoppet uti sjøen sammen med haien for å måle lengde og omkretsen av buken.

- Jeg var fokusert, men ikke bekymret. Det verste er hudtennene. Huden er som grovt sandpapir. Jeg fikk en del skrubbsår på hendene, fortalte Skilhagen til Adressa.no den gang.

Ifølge trønderen var fangsten den nest største som noensinne er tatt på stang i Norge.

- På grensen til galskap

Bernt Nor mener Skilhagen er en utrolig ambassadør for fiskesporten.

- Han er så dedikert, det er på grensen til galskap. Han er utrolig ivrig, og lever og ånder for dette, forteller Nor.

Namsosingen er sportsfiske-guide i Andørja adventure i Troms.

- Han er en dyktig fisker, men det hjelper ikke å bare få den største fisken for å vinne denne prisen. De skal ha inspirert andre til å komme seg opp av sofaen og formidler opplevelsen av fisketuren på en god måte, forklarer Nor.

Adressa.no har ikke fått kontakt med Skilhagen søndag ettermiddag.

Gullkroken skal inspirere og motivere fiskeinteresserte og befolkningen. Det var 400 publikummere til stede, og Nor kan love at prisutdelingen fortsetter neste år. Publikum har bestemt årets ildsjel, ellers er det fagjuryen som har plukket ut de øvrige vinnerne.

Namsosingen med det synlige beviset på at han er kåret til årets saltvannsfisker. Foto: HOOKED / Kristian Solli
Vilhelm Skilhagen måtte bade med håkjerringa på nesten et tonn. Han skulle finne vekta på haien. Foto: Privat