– Vi har nå vært på stedet, og kan konstatere at det ikke har vært noen bjørner i området. Vi fikk kontakt med en bonde som viste oss den brune sauen sin. Det er heller ingen bjørnespor å finne. Hadde det derimot vært bjørn i området, ville ikke sauene fremdeles ha vært her heller, sier rovviltkontakt Bjørn Pettersen til Adressa.no.

Sjokk og vantro

Pettersen avkrefter dermed hele historien om bjørn i området. Adressa har vært i kontakt med flere hytteeiere i området, som mener at det har vært bjørneobservasjoner i relativ nærhet til det aktuelle hytteområdet tidligere. Noen av dem var sjokkerte over nyheten om bjørn i området, mens andre tok det med en klype salt.

Nå kan altså alle hytteeiere i området ta det med ro.

På bææ-rtur

Politiet meldte på Twitter klokken 13.29: «Tomtvatnet i Levanger. Observasjon av to bjørner. Sau i samme område. Vi tenker forebyggende - saueeiere varslet».

– Det var en hytteeier som observerte dem og ringte inn til oss. Det er et beitelag i nærheten der vi har kontakter, så vi fikk dem til å spre nyheten videre til saueeierne, sier operasjonsleder Kjetil Mollan til Adressa.no.

Hytteeieren mente ifølge politi og Statens naturoppsyn at det kunne være minst to bjørner.

Sendte ut oppfordring

Politiet oppfordret publikum til å ringe Statens Naturoppsyn på 97957205 om de skulle observere bjørnene.

Tomtvatnet er et populært hytte- og utfartsområde mellom Markabygda og Okkenhaug i Levanger kommune. Mange er for tiden på hyttene sine på ferie, og det er mye blåbær i skogen.

Pressevakt Mogens Totsås i Statens naturoppsyn bekrefter at han fikk melding om bjørneobservasjon.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.