- Det kom mellom 30 og 40 centimeter nysnø i går ettermiddag og i natt, så nå er det fantastiske forhold i Vangslia og i Stølen, sier Arnt Gulaker som er sikkerhetsansvarlig i Oppdal skiheiser. I Vangslia er tre løyper i tillegg til barnebakken åpne, og to løyper i Stølen. Hovden er fortsatt stengt.

Puddersnø

- De øverste traseene er fortsatt stengt, men det er flotte forhold overalt ellers. Det er pudderforhold, og dersom noen ønsker seg frikjøring utenfor løypene, må de kjenne sin besøkelsestid, det er nå det gjelder.

Hovden vil trolig bli åpnet i løpet av noen dager etter snøfallet som kom i natt.

Torbjørn Berg Strømstad i Meråker utvikling melder om kjempebra forhold i Meråker, og det har vært bra forhold i hele desember.

Flotte skimuligheter

- Vi har produsert kunstsnø over en lav sko, og har lenge hatt sju-åtte kilometer med løyper, men nå har vi 15–20 kilometer med skiløyper. I dag er det minus fem-seks grader og nærmest perfekte forhold, sier skientusiasten som også er frivillig i idrettslaget Varden som blant annet sørger for maskintråkk av løypenettet.

- Det er mange fra Trondheim som reiser hit for å gå på ski nå og slik har det vært i flere uker. Både skiløpere og skiskyttere kommer hit for å gå på ski, noe som er veldig hyggelig, sier Strømstad.

På Røros er det minus sju grader og gnistrende, flotte forhold, ifølge sjef for kultur og idrett på Røros, Morten Tøndel.

Oppkjørte løyper

- Nå har det kommet godt med snø på Røros, så her er det helt strålende, selv om det ikke er sol. Nå kan du gå på ski overalt her, men folk må sjekke på skisporet.no hvor det er oppkjørte løyper, dersom man ønsker det.

Det har vært varierende forhold tidligere i desember, med harde og glatte løyper flere steder. Snøfallet som kom i går gjorde godt.

- Det er usedvanlig flott akkurat nå, selv om det ikke er mengder med snø som har kommet. Mellom og ti og 15 centimeter er det nok, og det er jo bra. Så i dag bør det være store muligheter for å gå av seg litt av julematen, sier Tøndel.

Ferjeavganger ble innstilt på grunn av dårlig vær

Kunstsnøløyper

Røros alpinsenter melder også om bra forhold med snø i barnetrekket, skiparken og en av løypene. Der er det fine muligheter, hovedsakelig basert på kunstsnøproduksjon, ifølge driftsleder Helge Jensvold ved Røros Alpinsenter.

- Det er flotte skimuligheter her, også på Tolga og Os skiarena. Der er det en sløyfe på mellom to og tre kilometer som er en veldig bra løype. I dag er det minus åtte grader og lett snøvær i området her.

I Selbuskogen meldes det også om flotte forhold,  storparten av anlegget i Selbuskogen skisenter er åpent.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.