Ari Behn har alltid hatt lyst til å prøve laksefiske. Etter møtet med Namsen og Grande Gaard – var hjertet tapt til plassen, skriver Namdalsavisa.

Med et smell fikk Ari Behn æren av å døpe Anne Ovidie Hagerup og Grande Gaards nye bil med ei flaske sprudlende.

– Jeg ble invitert med av en god venn meg av, Rolf Ericson. Jeg har jaktet i 20 år – og har alltid hatt lyst til å fiske laks. Når vi da kommer til Grande Gaard, møter Anne, som er sjefen over alle sjefer – selveste dronninga – og jeg får døpe bilen hennes, Namsen – elvenes dronning, da er det helt klart ei flott opplevelse, forteller Behn.

foto
Ari Behn er for tida på laksefiske i Namsen, og benyttet samtidig anledninga til å døpe det nye bilskiltet til Grande Gaards bil i samme slengen. Foto: ESPEN FOSSLAND/NAMDALSAVISA

Gammel kjenning

Under dåpsseansen på Grande Gaard, møtte Ari Behn også en gammel kjenning.

– Jeg snakket faktisk om Joralf Gjerstad, Snåsamannen vår, på radio for noen dager siden. Jeg ante ikke at han var her, eller at han skulle komme hit. Vi har kjent hverandre ei stund og møtt hverandre flere ganger. Det er fint å se ham igjen, sier den ferske laksefiskeren.

LES OGSÅ: Snåsamannens 90 utrolige år

Gjerstad syntes også det var trivelig å møte Behn igjen, og kunne også dele noen av sine fiskehistorier.

– Jeg har tenkt mye på Ari. Vi møttes i Oslo for mange år siden, og har hatt en tankegang mellom oss, sier Gjerstad som selv har en lakserekord på sju kilo.

– Den tok jeg i Kongsmoelva. Jeg har fisket en del, men ikke så mye. Det var veldig artig å få den på sju kilo, sier han.

– En egen kunstart

Behn beskriver laksefiske som en kultur han alltid har ønsket å bli en del av.

Da NA snakket med Behn og fiskekompisene, var det så langt bare napp å skryte av. Men for forfatteren var bare opplevelsen av å være på Namsen noe for seg selv.

Storlaks i Namsen: Dag og Benny hadde bedre fiskelykke enn Ari

– Namsen er litt som «music box» – hvis du vet hva det er. Namsen er et spill i virvler, krusninger, der laksen spretter, og sangen fra snørene. Det er helt utrolig fint. Men det er mindre vann i år. Kanskje det er derfor vi ikke har fått fisk ennå, smiler han.

– Det er fint å se roerne, barna til Anne, som har rodd meg. Helt utrolig. Det er en egen kunstart. Å ro riktig mot strømmen, fram og tilbake. Å kaste ut snøret for å så passe på å ikke falle ut av båten. Da går jeg til bunns, har jeg hørt. Da er det bare av med støvlene, ler han.

Svipptur til Trondheim

Ari og følget har vært på Grande Gaard siden onsdag, og skal fiske fram til søndag. Lørdag blir det derimot et opphold i laksefisket for Behn.

– Det er faktisk det verste av alt. Det høres helt sykt ut. På lørdag har jeg utstilling på Modern Art Gallery i Trondheim. Og hva gjør jeg da? Jeg tar et helikopter – så det er ganske storveies, ler han.

Ari Behn stiller ut sammen med Mikael Persbrandt og Espen Eiborg på Modern Art Gallery i Trondheim fra 9. - 16. juni. Lørdag kl. 12 er det vernissage der Ari Behn og Espen Eiborg være til stede for å møte publikum.

LES OGSÅ: Ari Behn stilte ut på Røros

– Det går egentlig ikke an å avbryte laksefisket sånn. Derfor reiser jeg tilbake igjen etter åpninga, legger han til.

Selv om ikke Behn hadde fått laks da NA snakket med han, kunne Snåsamannen berolige den ferske laksefiskeren.

– Jeg unner Ari å få laks når han er her. Og det får han også, forteller Gjerstad.

foto
Ari Behn har alltid drømt om å fiske laks. Etter to døgn i Namsen og på Grande Gaard, er hjertet tapt til plassen. Foto: ESPEN FOSSLAND/NAMDALSAVISA
foto
Rolf Ericson (fra venstre), Ari Behn, Bjørn Kvilvang og kjentmann Ivar Skogmo – var ivrige på å komme seg i fiskinga igjen da NA var på besøk. Foto: ESPEN FOSSLAND/NAMDALSAVISA