Teltet i Høyskoledalen er søndag rigget opp med ramper, og den sterke lyden av motorsykler fyller teltet. Med spektakulære triks på både BMX-sykler, og motorcrosssykler går det gisp og jubel gjennom publikummet som har møtt opp. Sjefen over FMX-showet som arrangeres i regi av Uka, André Villa, innrømmer at det er utfordrende å kjøre i et telt.

- Dette er kontrollert galskap. Vi er nesten oppe i teltduken når vi hopper. Det kan være teknisk vanskelig å hoppe i teltet, men vi har trent mye, sier han til adressa.no.

Villa har nylig kjøpt hus i Trondheim, og er i gang med å etablere seg i byen.

- Det er spesielt å ha showet i Trondheim, og dette er bare ti minutter fra der jeg har kjøpt hus. Nå flytter jeg til Trondheim, og dette blir på en måte min innflytningsfest, sier verdensmesteren i FMX.

Les også: Villa gir alt for Norge

Les også: Villa-stunt i «Dødens dal»

Første gang med livemusikk

Villa har kjørt dette showet 300 ganger, og nærmere 200 personer er med på å arrangere den store sykkelfesten. Til søndagens show har han blant annet laget ny koreografi, og piffet opp showet med livemusikk.

- Det er et spesielt show med storskjerm, livemusikk og flere opp i luften samtidig. Det er noe vi ikke har prøvd før, men det gikk fint på generalprøven i går. Det er bra utøvere som er med, og jeg er takknemlig for alle som er med, forteller han.

Les også: Andreas Bakkerud klar for X-games: - Det er et enormt sirkus

Les også: Ekstremsport for eldre

To show i Trondheim

Under Uka har han sydd sammen et familieshow og et kveldsshow for et mer voksent publikum. Med i showet har han med seg eliten av FMX-og BMX-utøvere. Villa er både speaker og utøver under showene, men det balanserer han enkelt.

- På familieshowet snakker jeg med en annen tone. Familieshowet starter blant annet med en tegneserie av Dovregubbens hall, men på kvelden blir det helt annen stemning. Da kan jeg kanskje banne litt. I kveld skal Metallica-coverbandet «Battery» spille. Da skal vi hoppe inn til livemusikk, det har vi ikke brukt tidligere, sier Villa, som gleder seg til å kjøre foran trondheimspublikummet.

Villa skal også ta seg tid til å signere autografer til alle som vil ha, noe han mener er viktig å gjøre.

- Det er viktig å gi tilbake til fans og ungdommen. Det er viktig å ha helter, og når man selv er i en slik posisjon bør man vise respekt og tid til fansen. Så jeg skal skrive autografer til den siste personen som ønsker det, forteller Villa.

Han lover at kveldsshowet blir bra, og er selvsikker i at folk kommer til å like det.

- Hvis noen tviler på å komme på showet, så kom. Om du ikke er fornøyd, skal jeg personlig betale deg tilbake, sier han.

Les også: Ola (19) lever av BMX-sykling

Les også: Ekstrem moro

- Vilt

Søndag formiddag var teltet i Høyskoledalen, fylt med barnefamilier og barna var i ekstase over de flyvende syklene. Jon Kristian Ulvin hadde tatt med seg datteren sin på fire år, og de begge synes showet var svært bra.

- Dette er kjempevilt. Når jeg ser de hopper med syklene, tenker jeg at de har sprengt grensene sine, forteller Ulvin under pausen.

Han synes det er artig at et slikt arrangement blir satt opp i Trondheim.

- Det er ikke ofte det blir satt opp slike show. Dessuten er motorsykler kult, og det synes datteren min også, men vi måtte ha en pause med pølse og brus. Vi gleder oss til resten av showet, sier Ulvin.

Innflytningsfest: - Nå flytter jeg til Trondheim, og dette blir på en måte min innflytningsfest, sier André Villa. Foto: Rune Petter Ness
I ekstase: Det gikk et gisp gjennom publikum da syklene fløy gjennom luften, tett etterfulgt av jubel og applaus. Foto: Rune Petter Ness
Artig: Jon Kristian Ulvin tok med seg datteren Ingeborg Ulvin på FMX-showet. De synes det var svært spennende. Foto: Rune Petter Ness