- Valgte å la de som hadde vært pågrepet delta i konkurransen

Fem personer ble siktet for bruk av doping. Arrangøren påpeker at de er uskyldige til det motsatte er bevist.

Daglig leder av Kaliber gym, Thomas Hjelde Thoresen, sier at de pågrepne garanterte dem at de er uskyldige. 

Saken oppdateres.

- Vi valgte å la de som hadde vært pågrepet delta i konkurransen. De garanterte oss at de er uskyldige, og det er de jo inntil det motsatte er bevist. Når de da har forberedt seg i mange måneder og brukt mye penger på å stille i denne konkurransen er det klart vi valgte å la dem delta. Dersom politiet hadde informert oss om eventuelle funn hos enkeltpersoner ville vi valgt å utestenge disse fra konkurransen. Det skjedde ikke, sier daglig leder av Kaliber gym, Thomas Hjelde Thoresen, som var arrangør av Kaliber Open i helga.

Det var fredag kveld at politiet gikk til aksjon under innveiingen til konkurransen. Fem personer ble siktet for dopingbruk. Politiet opplyste lørdag at det ble beslaglagt mindre mengder flytende doping og tabletter som følge av aksjonen. Det ble gjort beslag på to av de fem pågrepne, ifølge politiet.

Her pågripes fem personer under en politiaksjon på Kaliber Open 2016

LES OGSÅ: - Opplevde det som ydmykende

Venter på prøvesvar

President i Norges kroppsbygging- og fitnessforbund, Tone Opheim, sier at de ville ha utestengt enkeltpersoner dersom de fikk konkrete opplysninger fra politiet om at de var tatt med dopingmidler.

Forbundet venter nå på svaret på prøvene før det eventuelt blir noen reaksjoner. Dersom noen av utøverne tester positivt for doping blir vedkommende utestengt.

- Personer som blir dopingtatt får samme straff som i andre idretter. Dersom noen tester positivt mister de plasseringen de har oppnådd i konkurranser og blir utestengt i fire år, sier Opheim.

LES OGSÅ: Fant kondom med urin på fitnessdeltaker

LES OGSÅ: - Jeg er sjokkert over måten politiet behandlet meg på

- Et problem

Under NM i kroppsbygging og fitness ble ni personer dopingtatt. Fire av disse testet positivt, mens fem andre ikke ville la seg kontrollere. Ifølge reglene er det ensbetydende med en positiv dopingprøve.

- Vi erkjenner at det er et problem. Vi har en jobb å gjøre med holdningsskapende arbeid. Mange innenfor miljøet har en bra livsstil, men enkeltpersoner har ødelagt for resten, sier Opheim.

Neste uke er det Oslo Grand Prix i kroppsbygging og fitness.

- Vi håper at Antidoping Norge kommer, gjennomfører dopingprøver og at de vil være synlige på arrangementet, sier Opheim.

På forsiden nå