Slik blir Torvet i Trondheim

Her blir det uteservering med flere plasser enn på Solsiden.
Vann som stemningsskapende element gjør plassen mer attraktiv og inviterer til lek. TRYKK PÅ BILDET OVER OG BLA DEG GJENNOM FOR Å SE FLERE ILLUSTRASJONER.   (Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.)

Vann som stemningsskapende element gjør plassen mer attraktiv og inviterer til lek. TRYKK PÅ BILDET OVER OG BLA DEG GJENNOM FOR Å SE FLERE ILLUSTRASJONER.   Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.

Trærne danner et mer intimt rom inn mot bebyggelsen og skaper en lunere atmosfære inn mot uteserveringen. Illustrasjon fra Sommerveita mot sør.  (Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.)

Trærne danner et mer intimt rom inn mot bebyggelsen og skaper en lunere atmosfære inn mot uteserveringen. Illustrasjon fra Sommerveita mot sør.  Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.

Mange varierte sitteplasser både langs bebyggelse og under trær i utkanten av torgflata. Illustrasjon fra Torvet mot Hornemannsgården og Matzowgården i sørøst .  (Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.)

Mange varierte sitteplasser både langs bebyggelse og under trær i utkanten av torgflata. Illustrasjon fra Torvet mot Hornemannsgården og Matzowgården i sørøst .  Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.

Stort potensial for uteservering langs Sommergården og Kongensgate 16-18. Illustrasjon fra Kongens gate øst mot nordre del av Torvet.  (Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.)

Stort potensial for uteservering langs Sommergården og Kongensgate 16-18. Illustrasjon fra Kongens gate øst mot nordre del av Torvet.  Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.

Mønsteret i dekket er inspirert av trønderåkle, og tar utgangspunkt i statuen, soluret og kompassrosa. De to siste er sølja i dekket.  (Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.)

Mønsteret i dekket er inspirert av trønderåkle, og tar utgangspunkt i statuen, soluret og kompassrosa. De to siste er sølja i dekket.  Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.

Åpent, stramt og verdig er stikkord som skal beskrive nye Torvet. Her ser vi tydelig hvordan trær og sitteplasser omkranser den store torgflata.  (Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.)

Åpent, stramt og verdig er stikkord som skal beskrive nye Torvet. Her ser vi tydelig hvordan trær og sitteplasser omkranser den store torgflata.  Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.

Torvet får marked og torvhandel på flata og intime oppholdssoner inn mot hus og gårder og fram mot den såkalte møbleringssonen.   (Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.)

Torvet får marked og torvhandel på flata og intime oppholdssoner inn mot hus og gårder og fram mot den såkalte møbleringssonen.   Foto: Illustrasjon: Agraff AS/ Visualis.

Saken oppdateres.

Formannskapet i Trondheim gikk i forrige uke enstemmig inn for at planene med Torvet skulle videreføres basert på skisser og planer i forprosjektet som ble ferdigstilt i desember 2015.

Se illustrasjoner i bildekarusellen over

Har ryddet opp

- Disse illustrasjonene viser hvordan Torvet skal fremstå om noen år. De er mer detaljert og i riktige proporsjoner i forhold til tidligere versjoner, sier prosjektleder Yngvar Gladsø i Trondheim kommune

- Hva er du mest fornøyd med i planene?

Vi tror Torvet nå har blitt ennå mer tilpasset alle de aktiviteter som foregår på Torvet, og kan bli en lun plass for folkeliv, marked og arrangementer. Torvet fremstår mer verdig, og får den statusen det fortjener i byens hjerte, sier Gladsø.

LES OGSÅ: Europeisk matfest på Torvet

Større enn Solsiden

I planene er det lagt til rette for store områder med uteservering.

- Det er snakk om et areal på nesten 1600 kvadratmeter. Det er større enn serveringsarealene på Solsiden, så potensialet er stort, forklarer prosjektlederen.

LES OGSÅ: - Torvet skal syde av folkeliv og handel (pluss)

Tidligst ferdig i 2020

Før man kan starte arbeidet med å fornye Torvet, skal arkeologer grave i området. I sommer er det kvadranten foran Hornemansgården som skal undersøkes. Arbeidet starter rett etter 17. mai og vil pågå fram til november/desember.

Les også: Ap krever ny utredning om p-hus under Torvet (pluss)

Avgjørelsen om det skal bygges parkeringskjeller under Torvet eller ikke vil også påvirke fremdriften.

- Om det ikke blir parkeringskjeller ser vi for oss at Torvet kan være ferdig oppgradert tidlig i 2020, sier Gladsø.

Kostnadsrammen for det nye Torvet er på 320 millioner kroner.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Liker du Torvets nye utseende?
Du må velge et alternativ
Prosjektleder Yngvar Gladsø i Trondheim kommune er glad for å ha fått politikernes velsignelse til å fortsette planene for Torvet.  
        
            (Foto: Kristian Helgesen)

Prosjektleder Yngvar Gladsø i Trondheim kommune er glad for å ha fått politikernes velsignelse til å fortsette planene for Torvet.   Foto: Kristian Helgesen

På forsiden nå