Uka fikk 7,3 mill i overskudd

På festmøtet i Samfundet på 17. mai blir det offentliggjort at Uka 2015 leverte nesten én million bedre enn bestillingen.

Uka 2015 nådde sine økonomiske mål. Her er Ukasjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen under premieren på revyen Lurifax.  Foto: Ole Martin Wold

Saken oppdateres.

- Over all forventning, stråler Ukasjef, Gjertrud Hole Kjøstolfsen – som bruker røddagen på lesesalen.

Økonomigjengen, med økonomisjef Sirius Bakke i spissen, har jobbet på spreng for å ha resultatet klart til festmøtet i Storsalen på nasjonaldagen, eller -kvelden der Bakke og Kjøstolfsen skal legge frem de gode nyhetene.

Lurifax solgte 17 000

Fasiten er 7,3 millioner i overskudd. Dette er 900 000 kroner mer enn det finansstyret hadde satt av krav til overskudd.

- At vi klarer å sette sammen et internasjonalt program, når kronekursen har vært så lav, og likevel levere bedre enn kravet, er vi svært fornøyde med, sier Kjøstolfsen og takker spesielt 1700 funksjonærer, de frivillige, for innsatsen.

Det arrangementet som solgte flest billetter var selve Ukerevyen, Lurifax, het den. Revyen solgte 17 000 billetter – litt over resultatet for forrige ukerevy som solgte 16 500.

LES ANMELDELSEN: Proff ukerevy med svak brodd

Til sammen har Uka solgt 90 000 billetter, på de ulike arrangementene. Noen store, i Høyskoledalen (Dødens dal), og flere små. Mens det var mange klager og alvorlige episoder i 2013, som fikk politiet til å vurdere å stenge denne konsertarenaen, gikk fjorårets uke uten alvorlige episoder.

Også Storsalen har vært i bruk, der de viktigste konsertene var Mew, Kings of Convenience og Lemaitre. Pengene går til drift av Studentersamfundet.

Bli med backstage på årets Ukerevy

Bodegaoppussing

- Det var selve formålet med Uka da den startet i 1917 – de trengte penger. Da laget de revy som de spilte i én uke, og fikk inn 10 000 kroner. Derav navnet Uka og slik har det fortsatt siden, forteller ukesjef Kjøstolfsen.

Hun er svært fornøyd med at de har fått pusset opp Bodegaen. 1,35 millioner er satt av til å investere i byggeprosjekt.

- Resultatet av oppussingen ble veldig bra, og omsetningen i Bodegaen har økt betydelig, sier hun.

Ny ukesjef er allerede valgt, og ny Uke under planlegging. En uke som nå varer tre uker.

LES OGSÅ: Se studentenes beste moves:

På forsiden nå