Til høsten skal 165 barn fra Olderdalen flytte skolehverdagen til gamle Ranheim skole. Det innebærer at de må krysse en påkjøringsrampe til E6 på Ranheim.

- Det at skolebarn skal krysse E6, selv om det er en påkjøringsrampe, synes vi ikke er noe lurt, sier Helge Stabursvik, senioringeniør i Statens vegvesen.

Det mener også Trondheim kommune og foreldrene til elevene:

- Vi er frustrerte og redde for barna våre, uttalte Tone Guttormsen, foreldrerepresentant i FAU ved gamle Ranheim skole da Adresseavisen skrev om saken.

Bare busstrafikk

Nå ser det ut til at foreldrenes kamp for en tryggere skolevei gir resultater. Trondheim kommune har bedt Statens vegvesen om tiltak for å trygge påkjøringsrampen ved Peder Myhres vei og fylkesvei 950, like øst for Olderdalen. Ifølge Stabursvik blir løsningen å stenge veien med bom, slik at ordinær trafikk forsvinner. Busser og utrykningskjøretøy vil kunne passere strekningen. Det vil bety at blant annet flybussen fortsatt kan passere her.

- Vi ønsker også å bygge en større fartshump og bedre belysningen i dette området. Vår intensjon er at dette skal være på plass til 1. august. Vi har til hensikt å gjennomføre tiltak slik at alle parter blir fornøyd, sier Stabursvik.

SE OGSÅ: Her er blinkskuddene fra Ranheim skole

Omvei

Vegvesenet gjennomførte nylig en trafikktelling på påkjøringsrampen, og den viser en trafikk på rundt 1000 kjøretøy i døgnet.

- Det er ganske lite. Når denne veien blir stengt, betyr det at de får en liten omvei, påpeker Stabursvik.

Nærmeste innkjøring på E6 blir nå Presthusvegen som ligger litt vest, eller ved Vikelvveien, litt lenger øst. Ifølge Stabursvik vil ikke denne omleggingen påføre andre boligområder noen økt trafikkbelastning.

Men Stabursvik sier at de gjerne skulle benyttet påkjøringsrampen videre, fordi dette er et velfungerende veianlegg.

- Det er synd at når skolekretsgrenser blir endret, så blir det ikke tenkt nok gjennom slike farlige trafikkområder. Nå må vi på en måte reparere på dette i ettertid, og dette kom litt kastet på oss nå i vår. Men når det er sagt, så har vi et godt samarbeid med kommunen, og vi er enige om denne løsningen, sier Stabursvik.

Fornøyde foreldre

Gamle Ranheim skole blir til høsten gjenåpnet som midlertidig skole for 165 elever i 1.–6. klasse fra Olderdalen. Bakgrunnen er den enorme elevtallsveksten som har ført til at nybygde Ranheim skole allerede er sprengt. For å avlaste skolen åpnes derfor gammelskolen på Ranheim inntil den nye Jakobsli skole åpnes. Etter planen skal Jakobsli skole stå klar til å ta imot elever i januar 2020.

Tone Guttormsen, medlem av FAU ved gamle Ranheim skole, er glad for at Olderdalen-elevene nå får en tryggere skolevei.

- Vi anser oss som fornøyde med denne løsningen. Dette betyr at barna kan sykle og gå til skolen, og de kan benytte den veien som er mest naturlig å bruke, sier Guttormsen.

Bom: Denne påkjøringsrampen på Ranheim vil bli stengt med bom når elever fra Olderdalen skal ferdes her på vei til gamle Ranheim skole. Busser kan imidlertid trafikkere strekningen. FAU-medlemmene Tone Guttormsen og Ronny Smolan er glad for at skoleveien for blant andre Emma og Marie nå blir tryggere. Foto: Vegard Eggen
Foto: GOOLGE MAPS