- Vi må finne ut hvor det skjedde en svikt

Firmaet som ødela en høyspentkabel onsdag kveld fulgte ikke prosedyrene til Trønderenergi.

Dette bildet er tatt rett etter hendelsen. Denne boreriggen traff en høyspentkabel som ligger i bakken.   Foto: ADRESSA.NO-TIPSER

Saken oppdateres.

Onsdag kveld mistet 22 500 kunder i Trondheim strømmen fra klokken 20.11 til 20.50. En borerigg, som sto i Høyskoleringen ved Gløshaugen, traff en høyspentkabel i bakken og da ble det svart midt under landskampen til Norge. Det utløste naturlig nok en telefonstorm til strømselskapet Trønderenergi.

- Skal ikke skje

Bydelene Gløshaugen, Moholt, Øya, Paulinelunden, Vestbyen, Lerkendal, deler av Tempe , Singsaker, Ila, Bakklandet, Møllenberg, Berg, Sluppen, Sorgenfri og Midtbyen ble rammet.

- Det skal jo ikke skje, konstaterer kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i Trønderenergi dagen etterpå.

Han ønsker ikke å opplyse hvilket firma som eier boreriggen, men sier at de ansvarlige har vært i kontakt med Trønderenergi og bedt om et møte.

- Vi må finne ut hvor det har vært en svikt. Det som er normal prosedyre er at vi utleverer kart som viser hvor kablene ligger. Dersom det er i nærheten av høyspentkabel, bistår vi med personale som kan peke ut nøyaktig hvor de ligger på stedet. Det er kostnadsfritt, forklarer Wuttudal.

LES OGSÅ: Trønderenergi fikk ikke én krone i overskudd

- Store krefter

Han bekrefter at det ikke var noen representant fra Trønderenergi som hadde påvist høyspentkabelen i dette tilfellet.

- Alt arbeid ved høyspentanlegg medfører fare for liv og helse, og vi er veldig glad for at det ikke ble personskade. Det er snakk om veldig store krefter, forklarer Wuttudal.

Foreløpig har Trønderenergi lagt strømmen via alternative nettlinjer. Så raskt som mulig må høyspentkabelen graves opp og skjøtes.

- Denne reparasjonen vil ikke få konsekvenser for kundene, sier kommunikasjonsrådgiveren.

LES MER: Nå bør du sjekke strømmåleren hver måned

- Høyspentlinja ristet

En av innringerne til Adresseavisens tipstelefon fortalte om et kraftig smell i høyspentlinjen som går i luft fra Moholt og østover.

- Mange naboer kom løpende ut av husene sine. Det smalt virkelig høyt, sa mannen.

- Vi fikk også beskjed om at folk hadde hørt et kraftig smell. Det er veldig store krefter som utløses og når kortslutningsstrømmene sprer seg ut i nettet vårt kan det komme et smell. Vi fikk blant annet beskjed om at hele høyspentlinja over Strinda ristet, sier Wuttudal.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå