- Det er nesten et helt flyttelass som har blitt kastet utenfor returpunktet på Møllenberg. Det er strykebrett, sofa, klesstativ, hyller og mye mer. Dette synes vi ikke noe om, sier kommunikasjonsrådgiver i Trondheim Renholdsverk, Berit Nordseth til Adresseavisen.

Høysesong på våren og sommeren

Mandag var det forsøplet ved to returpunkt i Trondheim. Den ene tilfellet var ved Rosenborg skole, og det andre var på Møllenberg.

- Forsøpling er forbudt, og det ser ikke bra ut, sier Nordseth.

Nordseth forteller at sommeren og våren er høysesong for forsøpling i byen.

- Det er vanskelig å si akkurat hvor mange slike tilfeller vi har hvert år, men på sommeren og våren er det ganske jevnlig. Og stort sett gjennom hele året står det ting ved returpunktene som ikke skal være der. Det hører heldigvis til tilfeldighetene at vi finner forsøpling som er så graverende som tilfellet på Møllenberg, sier hun.

- Vi blir oppgitt

Trondheim Renholdsverk synes det er trist at folk ikke har bedre holdninger enn at de kaster fra seg avfall utenfor returpunktene i byen.

- Vi blir oppgitt over at folk kan gjøre slikt, og at de ikke skjønner at det ikke er lov. Det er rett og slett trist, sier hun.

- Hvilke konsekvenser får dette for deres ansatte?

- Det blir en betydelig merkostnad for oss, for når vi finner store gjenstander må vi ut med en ekstra bil, og ofte en eller to personer ekstra for å få løftet og kastet for eksempel sofaer. Noen må jo rydde det bort, sier Nordseth.

Skal leveres på gjenvinningsstasjon

På returpunktene står det spesifikt merket hva som skal kastes i containerne.

- Dette er papp og papir, glass- og metallemballasje og plastemballasje. Øvrig avfall skal leveres på gjenvinningsstasjon, sier Nordseth.

Dersom man ikke har bil eller henger selv, mener Trondheim Renholdsverk man bør spørre venner eller bekjente om å låne.

- Ellers kan man bestille avfallstaxi hos oss. Det koster jo selvfølgelig, men det er et tilbud vi har, sier Nordseth.

- Det ser ut som noen har kastet fra et helt flyttelass, sier Berit Nordseth i Trondheim Renholdsverk. Foto: Trondheim Renholdsverk
Dette hadde noen kastet fra seg ved returpunktet utenfor Rosenborg skole denne uka. Foto: Trondheim Renholdsverk