- Jeg kjente at det var noe skikkelig tungt på kroken

Hanne var nær ny norgesrekord i Trondheimsfjorden.

Med 13,5 kilo spisskate på kroken, kunne Hanne Mercedes Florø-Larsen notere seg for ny personlig rekord.  Foto: Bjørn Florø-Larsen

Saken oppdateres.

- Jeg har en stor vannblemme i hånda og er helt støl i armen, forteller Hanne Mercedes Florø-Larsen.

Søndag var hun ute på Trondheimsfjorden sammen med sin bror, Bjørn Florø-Larsen, med et klart mål: Å få sitt livs største fisk. Med en personlig rekord på 13 kilo fra da hun var 9 år, siktet fiskeren høyt. Men etter 20 år var tiden inne for en ny pers.

Ikke akkurat torsk

- Jeg startet turen med ei lange på nesten 11 kilo. Egentlig var jeg godt fornøyd med den, men målet var jo ny rekord. Neste gang det beit på, kjente jeg imidlertid at det var noe skikkelig tungt på kroken, sier Florø-Larsen.

LES OGSÅ: Sjekk giganten Bjørn tok ved Munkholmen

Etter en 20 minutter lang kamp, dukket det opp et ganske uvanlig syn i vannskorpa. For mens den forrige rekorden var en torsk, var det nå en spisskate som tittet opp fra dypet i Trondheimsfjorden.

- Den så nesten ut som en alien der den kom nærmest flyvende. Det var et veldig eksotisk syn, forteller fiskeren ivrig.

Spisskaten, som kan bli opptil 1,5 meter lang, er ganske utbredt i Trondheimsfjorden, men likevel ikke noe vanlig syn for de fleste fiskere, da den holder seg på mellom 200 og 500 meters dyp. Til tross for et nærmest utenomjordisk utseende, er den helt ufarlig og lever av krabbe og annen fisk.

Et par kilo unna norgesrekord

Trygt plassert i båten fikk hun i tillegg svaret hun hadde håpet på. Torsken på 13 kilo tronet ikke lenger øverst på rekordlista.

- Spisskaten veide 13,5 kilo, så målet for turen ble oppfylt. Det var utrolig gøy, sier Florø-Larsen, som like godt var nær ved å sikre seg norgesrekorden for arten.

LES OGSÅ: - Jeg hylte og gråt da den kom opp til overflaten

- Det manglet bare et par kilo på å slå den. Det hadde virkelig vært moro. Men jeg skal være i Trondheim noen dager til, og vi skal på flere fisketurer. Så vi får se om jeg i alle fall kan få tatt ny pers flere ganger, forteller fiskeren.

Hoppet i havet

Og mens de fleste fiskere trives best på land, valgte Florø-Larsen på sin side å følge etter ut i det våte element sammen med fangsten. For da spisskaten skulle slippes ut igjen, hoppet fiskeren like godt i havet å sikre seg noen ekstra blinkskudd.

LES OGSÅ: Dro opp 492 kg hai med stang

- Vi slapp den ut, for det er ikke noe særlig mat på dem. Da ble det et bad samtidig. Den kom opp fra 300 meters dyp, så jeg svømte litt med den før den forsvant sakte ned i dypet, forteller Florø-Larsen.

Her kan du se flere tv-reportasjer om artsfiske i Trondheimsfjorden.

Hanne Mercedes Florø-Larsen satte ny personlig rekord, og hoppet like godt i havet med fisken etterpå. 
        
            (Foto: Bjørn Florø-Larsen)

Hanne Mercedes Florø-Larsen satte ny personlig rekord, og hoppet like godt i havet med fisken etterpå.  Foto: Bjørn Florø-Larsen

På forsiden nå