«Elbilistene kan ikke få både i pose og sekk»

Debatten om gratis parkering for elbiler i Trondheim skaper stort engasjement.

- Vi er nødt til å stramme inn på fordelene for elbilene for å få ned totaltrafikken, sier leder Berit Tiller i finans- og næringskomiteen.  Foto: jens petter søraa, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Nyheten om at finans- og næringskomiteen støtter rådmannens innstilling om å innføre lik parkeringsavgift for elbiler og andre biler på offentlige gate- og boligsoneparkeringsplasser, har skapt mye debatt. Folk har engasjert seg, både på Adresseavisens Facebook-side og adressa.no.

Adresseavisens avstemning om elbilister bør betale for parkering hadde rundt klokken 11.30 onsdag fått 9932 stemmer. Hele 86 prosent stemte at også elbilister må finne seg i å betale.

LES OGSÅ: Snart kommer en endring som blir dyr for elbiler i Trondheim

- Helt riktig

Mange støtter innføring av parkeringsavgift, og mener det er på sin plass at også elbileiere betaler for parkering.

«Det synes jeg er helt riktig, de bruker jo plassene de også. Burde også betale bompenger fordi veien slites like mye av dem som av diesel- og bensinbilene,» skriver en person på Facebook.

En annen person på Facebook er enig i at bilistene bør betale:

«Klart de skal betale på lik linje med alle andre bilister. Tar opp en hel parkeringsplass de også.»

«På sin plass! El-bilistene kan ikke få både i pose og sekk. Vi som ikke har mulighet til å kjøpe elbil, skal IKKE subsidiere el-bilistene,» skriver en annen person på Facebook.

LES OGSÅ: Færre kjøper elbil

LES OGSÅ: Setter foten ned for pengebruk i Miljøpakken

- Kommer til å revurdere elbilen

Noen frykter at færre vil kjøpe elbil hvis man tar bort de økonomiske fordelene. En person skriver i debattfeltet på adressa.no:

«Har selv elbil og det er helt greit å betale for parkering. Dog syntes jeg at man bør vurdere incentivet foreningen foreslår, nettopp fordi elbil salget stuper. Selv kommer jeg til å revurdere min Leaf om man fjerner alle fordelene med bilen.»

«Fordelene er noe regjeringen valgte å gi elbilsjåfører, for å oppmuntre flere til å kjøpe elbil. Hvis alt blir likt, hvorfor skal man da kjøpe elbil?», spør en annen person på Facebook.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Bør elbiler betale for parkering?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå