Hun skal lede NTNUs arbeid med nyskaping

Toril Nagelhus Hernes er tilsatt som NTNUs nye prorektor for nyskaping. Hernes er i dag professor og instituttleder ved NTNU.

Toril Nagelhus Hernes er tilsatt som ny prerektor for nyskaping. 

Saken oppdateres.

NTNU får ny prorektor for nyskaping fra nyttår. Onsdag tilsatte styret Torill Nagelhus Hernes i stillingen. Hun overtar etter Johan Hustad som blir direktør for det tematiske satsingsområdet Energi ved NTNU.

Hernes er i dag professor og leder Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk, og har bakgrunn som fysiker, utdannet ved gamle NTH. Hun har jobbet med medisinsk teknologi både ved NTNU og Sintef og har vært en pådriver innen medisinsk teknologi, blant annet med etableringen av fremtidens operasjonsrom ved St. Olavs Hospital der hun også sitter i sykehusstyret. Nå gleder hun seg til å ta fatt på jobben med å omsette NTNUs kunnskap til praktiske løsninger.

LES OGSÅ: Toppgründere skuffet over at flere ikke søker den viktige stillingen

Skal bli bedre kjent

- Jeg gleder meg til å jobbe med nyskaping og innovasjon. Det er mye som skal gjøres, sier hun.

- Først skal jeg bruke tid på å bli kjent med både bredde og spissen av NTNU i Trondheim, Ålesund og Gjøvik. Jeg må lære mer om hva de gjør og hvordan de samarbeider med industri og entreprenørskapsmiljø.

Gunnar Bovim presenterer selv nyheten på sin egen facebookside og skriver om dagens leder for Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk:

«Nå skal hun få forskningsresultatene ved NTNU til å sirkulere – og skape nye verdier.»

Selv sier Hernes i et videointervju med Bovim at hun skal bli bedre kjent med alle de kompetente og engasjerte medarbeiderne på NTNU. Hun sier også at hun skal jobbe med å omsette all kunnskapen til praktiske løsninger.

LES OGSÅ: - Ideelt sett ønsker vi flere søkere

Skal skape innovasjon

- På mitt eget institutt har vi fått til veldig mye innovasjon, sier Hernes og nevner ultralydmiljøet spesielt. Hernes har gjennom det erfaring fra samarbeid med den medisinske industrien.

Hun vil ikke plukke ut spesielle miljø ved NTNU hun skal samarbeide med, men mener alle fagmiljøene ved hele NTNU har potensial for å drive med nyskaping. Samarbeidet med Sintef og andre forskningsmiljøer blir også viktig framover, slår hun fast.

- En ting er å etablere nye bedrifter. Like viktig er det å skape innovasjon og nyskaping i eksisterende industri og arbeidsliv, både i offentlig og privat sektor. Målet er å sikre internasjonal konkurransekraft, optimal drift og løse samfunnsutfordringene vi står overfor, sier den nye prorektoren for nyskaping.

De to øvrige prorektorstillingene i rektors ledergruppe skal tilsettes i mars neste år.

LES OGSÅ: NTNU får to sentre for fremragende utdanning

Nye instituttledere

NTNU-styret har også tilsatt seks nye instituttledere:

  • Institutt for Samfunnsmedisin og sykepleie: Siri Forsmo
  • Institutt for Nevromedisin og Bevegelsesvitenskap: Jorunn Helbostad
  • Institutt for Psykisk helse: Gunnar Morken
  • Institutt for Sirkulasjon og bildediagnostikk: Øystein Risa
  • Institutt for Lærerutdanning: Torberg Falch
  • Institutt for Industriell økonomi og teknologiledelse: Marielle Christiansen
På forsiden nå