Nå kan du bestemme hva du vil oppleve i byen i framtiden

I 2015 vant Trondheim kommune «Attraktiv by-prisen» for prosjektet St. Olavs Hospital. Premien var 250 000 kroner som skal brukes til nye byplanleggingsprosjekt.

Ifølge Trondheim kommune er det opp til søkereren å bestemme hva målet med tiltaket er. Det kan søkes om kan både aktiviteter, fysiske tiltak og prosjekter. Bildet viser åpningen til kunstsamlingen på Brattørkaia.  Foto: Carl-Erik Eriksson/Trondheim kommune

Saken oppdateres.

OBS: AVSTEMMINGEN ER AVSLUTTET.

Trondheim kommune henvendte seg til innbyggerne for å få forslag til byplanleggingsprosjekter pengene skulle brukes til.

I alt fikk kommunen inn 16 forslag. En jury har plukket ut de fem beste. Nå er det opp til deg å stemme frem det forslaget du liker best.

Trykk her for å gi din stemme

- Det har kommet inn veldig mange gode forslag. Noen av dem vil finnes i byen året rundt, mens andre vil eksistere i en kortere periode, og eventuelt gjentas årlig, forteller Trine Gjessen, arkitekt ved Byplankontoret i Trondheim kommune.

Gjessen synes det er viktig å la innbyggerne bestemme hva prispengene skal brukes til.

- Vi har denne avstemningen for å få oppmerksomhet rundt forslagene som har kommet inn. Vi vil at innbyggerne skal være med å bestemme hvilke av forslagene de mener vil gjøre byen mer attraktiv, sier Gjessen.

De fem finalistene:

1 Gategalleriet

Ideen er å skape en kulturell møteplass med utstillinger og arrangement som skal være tilgjengelig for alle i Trondheim. Gategalleriet foreslås plassert i Midtbyen, men flere steder er skissert.

- Hvorfor skal dere vinne?

- Vi trenger et sted i Trondheim der vi kan samle kunst og andre temaer som involverer samfunnet, sier forslagsstiller Sanja Drakulic.

LES OGSÅ: «Skam»-Yousef blant årets «Skal vi danse»-deltakere

1 Kulturell møteplass: Gategalleriet vil være et sted for utstillinger og arrangement som skal være tilgjengelig for alle.  Foto: Horda Sage

 

2 Parking Week

Forslaget går ut på å legge gress på en rekke parkeringsplasser i Midtbyen og skape en festival med fokus på grøntområder. Her vil det bli aktiviteter, blomster og sitteplasser.

- Hvorfor skal dere vinne?

- Vi vil vise hvordan vi kan bruke byrommet på en alternativ måte, sier Ingrid Engan Nøren i Tenketanken Urbanistene.

2 Gatefest: Tenketanken Urbanistene vil legge gress på parkeringsplasser og skape en grønn festival i Midtbyen.  Foto: Tenketanken Urbanistene

 

3 Nasjonal arena for basse og allaktivitet

Prosjektet går ut på å bygge en samlingsplass utenfor Lobbyen på Svartlamon. Her vil det arrangeres basseturneringer og andre aktiviteter for allmennheten.

- Hvorfor skal dere vinne?

- Vi trenger en profesjonell arena for Trondheims nasjonalsport basse, sier Kathrine E. Standal, daglig leder for boligstiftelsen på Svartlamoen.

Trykk her for å gi din stemme.

3Samlingsplass på Svartlamoen: Forslaget går ut på å bygge en arena for basseturneringer, teater, dans og andre aktiviteter.  Foto: Markus Lantto

 

4 Gatekunstfestivalen

En gatekunstfestival på Ila og Ilsvikøra. Tanken er at gatekunst kan brukes til å fremme områder i Trondheim som er lite besøkt. Festivalen skal sette søkelys på bydelens industri og fiskerihistorie. En idé er at festivalen kan flyttes mellom ulike bydeler fra år til år.

- Hvorfor skal dere vinne?

- Vi vil skape interesse rundt glemte bydeler, utvikle kunstmiljøet i byen og vekke både lokal og internasjonal oppmerksomhet, sier forslagsstiller Andrea Rakela.

LES OGSÅ: - Enorm betydning for byen

Gatekunst: Tanken er at Gatekunstfetivalen skal få flere til å besøke områder i Trondheim som er lite besøkt.  Foto: Andrea Rakela

 

5 Hengestoler i trærne

Forslaget går ut på å henge opp hengestoler i trærne i Midtbyen. Hengestolene vil festes i store trær ved Torvet, Lusparken og i Munkegata.

- Hvorfor skal dere vinne? - Store hengekøyer i trærne vil kunne glede både barn, unge og voksne. Her kan man leke eller slappe av, sier forslagsstiller Ida Haukeland Janbu.

5 Hengestoler i trærne: Et fargerikt innslag i bybildet hvor man kan slappe av.  Foto: Trine Gjessen

 

Fram til 20. august kan du stemme på forslaget du synes skal vinne. Trykk her for å gi din stemme.

Juryen og stemmene fra folket vil telle 50/50 i avgjørelsen.Vinnerne annonseres lørdag 26. august i forbindelse med Trondheim Maker Faire (verdens største oppfinnerfestival) på Nedre Elvehavn ved Solsiden.


På forsiden nå