Lærer superingeniører om vannkraft – kan tjene store penger

Utenlandske ingeniører får hjelp av NTNU og næringslivet til å lære seg mer om vannkraft. Kompetansen sørger for at norske vannkraftaktører i enda større grad kan bidra til store utbygginger i u-land.

Kompetanse: Utenriksminister Børge Brende møtte NTNU-studentene som skal lære om vannkraft, og ta med læringen tilbake sine hjemland for å byggge vannkraft. Kh Rahat Usman fra Pakistan, Medhin Assamineul fra Etiopia, Pratik Bijukchhe fra Nepal, Andrew Mabula fra Zambia, og Mwasw Charles fra Uganda.  Foto: Morten Antonsen

En avtale mellom NTNU og Norad om en stipendordning for vannkraftingeniører fra utviklingsland fikk sitt startskudd onsdag. Under immatrikuleringen ble ni ingeniører fra blant annet Etiopia, Nepal, Uganda, Zambia og Pakistan ønsket velkommen av utenriksminister Børge Brende.