Måtte avbryte fyrverkeri på grunn av løs hund

Det planlagte fyrverkeriet ved festningen i Trondheim ble kortere enn planlagt på nyttårsaften.

Etter rundt seks minutter, måtte Trondheim kommunes fyrverkei på Festningen stoppes. Årsaken var en hund som løp innenfor sperringene. Video: Tipser

Saken oppdateres.

Fyrverkeriet Trondheim kommune hadde planlagt ved Kristiansten festning skulle vare i ni minutter da 2018 banket på døren. Det gikk ikke helt etter planen.

Etter rundt seks minutter med fyrverkeri ble det hele stoppet av arrangøren.

Se video av fyrverkeriet her

- En løs hund hadde kommet seg inn på området, og pyroteknikerne ble derfor nødt til å avbryte det hele av sikkerhetsmessige årsaker, forteller Odd Arne Nilsen, driftsleder for idrett, park og skog i Trondheim Bydrift.

- Hunden kom løpende fra barnehagen øverst på sletta. Den hadde full fart mot plassen hvor de skjøt opp rakettene, sier Anna S. Bjørkedal til Adresseavisen.

Hun sto mellom Joker-butikken og Rosenborg og skulle lage en Snapchat-video da hunden ved en tilfeldighet dukket opp i bildet.

- Den var veldig målrettet, og hadde stø kurs mot rakettene. Like etter avbrøt de oppskytingen. Vi spurte vaktene om hvordan det gikk med hunden, og de sa at den var tatt hånd om.

LES OGSÅ: – La det private fyrverkeriet ligge

Tekniske problemer

Men problemene stoppet ikke der. Da det igjen skulle settes i gang oppskyting av raketter fikk de tekniske problemer. Det gjorde at de siste tre minuttene av fyrverkeriet ikke ble sendt opp før rundt klokken 00.50.

Selv om det da var færre i publikum, forsikrer Nilsen at man fikk med seg den beste biten like etter midnatt.

De spektakulære scenene fra Festningen ble avbrutt etter cirka seks minutter, da en hund løp inn i oppskytingsområdet. Her er fyrverkeriet sett fra Elgeseter bru.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

 

- Vi fikk sendt opp det som hørte til høydepunktet i showet rett før det ble avbrutt, så folk fikk med seg det aller beste. Grunnen til at vi valgte å sende opp resten litt senere, er at det tar såpass lang tid å desarmere, pakke ned og sende det tilbake til Oslo, fortsetter han.

Kommunen brukte om lag 150 000 kroner på selve fyrverkeriet.

LES OGSÅ: Brannsjefens to viktigste råd før nyttårsfeiringa

Droneflyvning

Det ble under oppskytingen også observert flere droner som fløy i området. Det reagerer Nilsen på.

- Det er absolutt ikke heldig. Det kan være farlig. Vi oppfordrer folk til å la dronene ligge samt at man bør unngå hunder, avslutter han.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå