- Nå er jeg sint, men kanskje aller mest sjokkert, skrev Elisabeth Dahl på sin Facebookside lørdag.

Etter hendelsen som skjedde på parkeringsplassen ved idrettsbygget på Dragvoll fredag kveld, følte hun behov for å si fra.

- Da jeg kom hjem, og det hele sank inn, følte jeg behov for å røske litt tak i folk. Det er ikke akseptabelt at folk ikke skal bry seg. Det må være en selvfølge å hjelpe andre, uansett hvilken situasjon de har havnet i, mener Dahl.

Kveldstur

Fredag kveld gikk hun en kveldstur i området ved Dragvoll med hunden Indigo. Ved ni - halv ti-tiden var hun på vei tilbake til bilen som hun hadde parkert på parkeringsplassen, da hun på avstand fikk øye på en mann som sjanglet rundt.

- Det første jeg tenkte var at han der hadde sikkert fått litt for mye å drikke. Han sjanglet rundt, prøvde å holde seg på beina, men ramlet flere ganger. Han så rett og slett skitfull ut, sier Dahl.

Hun la merke til at flere andre personer var i området, både joggere og andre som var på vei til bilene sine. I tillegg kjørte flere biler forbi den godt opplyste parkeringsplassen. Men ingen enset mannen.

Trengte hjelp

- Han var veldig tynnkledd, og det var fem minusgrader, så jeg tenkte stakkars mann, han trenger tydeligvis hjelp. Jeg prøvde å snakke til ham, men han klarte ikke å gjøre rede for seg eller å snakke, og han var veldig sløv i øynene, forteller Dahl.

Etter en stund kom også en annen mann til og lurte på om han kunne bidra. Da hentet Dahl teppet til hunden som hun hadde i bilen, slik at de fikk lagt mannen oppå det. I tillegg lånte hun bort lua si.

- Da sovnet han. Det var ikke mulig å få kontakt med ham, forteller Dahl.

De ringte samtidig etter ambulanse, og ti minutter senere kom hjelpen til unnsetning. I mellomtiden oppdaget de at mannen hadde en insulinpumpe i en lomme.

- Da skjønte vi at det hastet, sier Dahl.

- Kunne endt katastrofalt

Hun forteller at ambulansearbeiderne målte blodsukkernivået, og fant ut at han hadde ekstremt lavt blodsukker. Dermed injiserte de sukkervann rett i blodet, og på kort tid våknet han og var i stand til å fortelle hvem han var og hvor han bodde.

- Ambulansefolkene sa at dette kunne endt katastrofalt. Det var så utrolig godt å se at det endte å så bra, sier Dahl.

Hun understreker at hun ikke er ute etter å fremheve sin egen innsats, poenget med å dele historien er rett og slett å vekke folk.

- Jeg kan bare ikke begripe at dere har hjerte til å ignorere og gå forbi. Dere tenkte kanskje det samme som jeg tenkte først; «fylla har skylda»? Men hva så, uansett bør man da hjelpe! Det kan gjelde liv, skrev hun på sin Facebookside. Nå har hennes oppfordring blitt delt og likt av flere tusen.

- Når en ser en person slik som dette, så er det så lett å tenke at dette er selvforskyldt. Men uansett hva det skyldes, så har vi alle et ansvar for å være medmenneske og hjelpe til. Jeg er oppdratt til at en skal hjelpe folk, ikke distansere seg og bare gå videre. Jeg vil at folk skal tenke. Det koster så lite å hjelpe, sier hun.

- Trist at slike ting skjer

Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Bernt Tiller, blir ikke overrasket når han hører denne historien.

- Dette er noe som skjer til tider. Når folk bedømmer noen til å være beruset, så kvier de seg for å hjelpe. Det er trist at slike ting skjer, sier Tiller.

Han sier at det på ett vis er forståelig at folk er skeptiske, fordi de er redd for å havne i utrivelige situasjoner. Men han oppfordrer folk til å hjelpe.

- En bør ta kontakt, spørre om folk trenger hjelp. En kan også observere på avstand, og hvis en ikke vil gripe inn selv, så bør en varsle andre etater, sier Tiller.