Vannet fosset inn i kjellere på Byåsen

Lekkasje på en vannledning i veien førte til oversvømmelse i et garasjeanlegg i Stabells veg på Byåsen.

Saken oppdateres.

- Vi fikk melding av en nabo om en vannlekkasje utenfor huset. Vannet kom opp fra bakken og rant inn i garasjen under huset. Vi har vært der og tatt det akutte med å fjerne mesteparten av vannet fra garasjen. Vannverket har stengt av ledningen, sier brannmester Jostein Tangen i brannvesenet.

De fikk meldingen klokken 09.05 onsdag.

Les også: Vannet strømmet ut av gammel vannledning

Starter graving i dag

Slukene i kjelleren greide ikke å ta unna alt vannet som kom, og det var dermed mye vann i garasjene.

- Vi har nå stengt av vannet og starter graving for å finne feil og utbedre den. Det er to boliger som da blir uten vann til feilen er utbedret. Prosedyren er da at det vil bli kjørt ut en vanntank til disse, slik at de får tilgang til vann mens reparasjon pågår. Det er vanskelig å si hvor lenge det vil ta før de får vannet tilbake før vi har gravd oss ned og funnet feilen, sier driftsleder for vanneldningsnettet i Trondheim Bydrift, Trond Ellefsen.

Les også: Derfor bør du skru igjen hovedstoppekranen når du reiser bort

Vet ikke årsaken

Veien i området er stengt fra før og samlet sett skal det ikke bli store problemer i området som følge av vannlekkasjen. Ellefsen sier at det er vanskelig å si årsaken til vannlekkasjen og at det ikke er sikkert at det har noe med frost å gjøre.

Les også: Millionskade på Valøya Hybelhus etter vannlekkasje

- Har dere mange lekkasjer på vannledningene når det er så kaldt som det har vært den siste tiden?

- Nei, vi har berget bra og har ikke merket økning. Brudd på vanneldninger kan forekomme uavhengig av kulde. I det kommunale nettet er det såpass mye sirkulasjon at det er mindre utsatt for frost. Vi får derimot en del henvendelser fra private som har problemer med vannledninger som fryser, sier Ellefsen.

Les også: Rev av to vannrør så hele hybelhuset ble oversvømmet

Brannvesenet rykket ut og pumpet ut mesteparten av vannet i garasjene. 
        
            (Foto: adressatipser)

Brannvesenet rykket ut og pumpet ut mesteparten av vannet i garasjene.  Foto: adressatipser

På forsiden nå