Fredag formiddag, nesten ett døgn etter at Adresseavisen har publisert saken med en mystisk giftering i gull som hadde blitt funnet på gjenvinningsstasjonen på Hegstadmoen, kommer sms-en til avisen. Bare noen få personer i Trondheim Renholdsverk vet den riktige datoen som står inne i den mystiske gullringen. Datoen som vil bevise om det er riktig eier som har meldt seg. Adresseavisen informerer kommunikasjonssjef Tone Pettersen Olden, og hun kan bekrefte: Det er riktig dato.

Kommunikasjonssjef i Trondheim Renholdsverk, Tone Pettersen Olden, er glad for happy ending.

- Denne er kanskje din?

Mannen som har sendt sms-en vil ikke at avisen bruker fullt navn. Men han heter Sverre. Og han husker den 29. august 1981 veldig godt.

- Hun jeg var gift med sendte meg en melding: Denne er kanskje din, spurte hun. Og så tenkte jeg at det kunne det kanskje være. Guttene våre tok også kontakt: Faderen, nå må du sjekke om det er din ring, sa de.

- Er det Anne-Berits sønner?

- Ja, det er jo det.

- Har du mistet gifteringen din?

- Jeg har renovert et hus, pussa opp og kastet mye. Jeg tror ringen kan ha ligget i en skuff, og så blitt med skrotet.

- Så du bruker ikke ringen lenger?

- Jeg har ikke brukt den siden 1992. Da gikk vi fra hverandre. Men jeg har ikke kastet den! Det ville jeg ikke gjøre.

- Det er en grei ekskone som tipser deg?

- Ja, det var jo veldig artig dette, da. Og se alt dette engasjementet på Facebook. Jeg må innrømme at jeg ikke husket datoen jeg heller, skjønner du. Jeg husket bare at det var slutten av august. Men så fikk jeg sjekket det opp.

- Vi hadde en kjempedag

- 29. august 1981, var det en fin dag?

- Vi hadde en kjempedag! Det var en solskinnsdag, jeg har mange gode minner. Og det sa ekskona også i meldingen. Vi har heldigvis et godt forhold den dag i dag.

I selveste domen, sto bryllupet i 1981, og været var like bra som her.

- Hva husker du best?

- Jeg husker Nidarosdomen og det fine været. Det var flott å bli gift i Nidarosdomen. Vi hadde stort bryllup og hun var hvit brud. Vi hadde en vellykket fest etterpå. Det var fine dager, artig å tenke tilbake på.

- Vi var unge, og forelsket

- Var dere unge da dere giftet dere?

- Vi var ikke veldig tidlig ute. Jeg var vel omtrent 27, hun 23. Vi var unge og forelsket, traff hverandre på videregående. Men så skjer det som skjer med mange: Det ble brudd.

- Du har kanskje giftet deg igjen?

- Nei, men jeg har vært samboer i 25 år. Vi har aldri giftet oss.

- Du vet at det går an å få ny gravering i ringen?

- Ja, jeg vet det, haha.

Sverre er glad han får ringen tilbake. Men det skjer ikke med en gang.

- Nå har jeg tatt påskeferie, jeg gleder meg veldig. Sola titter frem allerede. Denne påsken tror jeg vil bli fantastisk fin, det skal bli godt å gå mye på ski, smiler han.

Kommunikasjonssjef i Trondheim Renholdsverk, Tone Pettersen Olden, har også snakket med Sverre.

- Tenk så ble påskemysteriet løst allerede før påsken er her. Vi mener det er riktig mann sier hun, og fortsetter:

- Det var en fin historie og en hyggelig mann som var glad for å få tilbake ringen sin. Det han forteller framstår troverdig og datoen stemmer. Etter påske skal han få den tilbake, sier hun.