Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

Politiet avslørte Norges mest omfattende dopingfabrikk. Se bildene fra beslaget.

MOTOR: Politiet beslaglegger også motoren til en pillepresse. Slikt utstyr kan trykke ut tusenvis av tabletter hver dag. 

Saken oppdateres.

Det var i midten av november at politiet slo til mot en mann i 40-årene i Trondheim. Mannen erkjente å ha trykket dopingtabletter i årevis i sine garasjer i Trondheim. En ransaking avdekket produksjonsutstyr, ingredienser, pakkeposer og enorme mengder pulver.

LES MER OM DETTE I FREDAGENS PAPIRUTGAVE AV ADRESSEAVISEN

- Vi har funnet opphavet til en stor del av produksjonen i Trondheim, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Enorme summer

Mannen i 40-årene er siktet for å ha oppbevart og tilvirket store mengder doping som del av en organisert kriminell gruppe. 140 kg pulver ble beslaglagt i garasjen hans. Stoffet er sendt til analyse.  Mannen knyttes også til flere krypterte epostadresser, ifølge rettsdokumentene. En av disse adressene går under dekknavnet «trykkern».

LES OGSÅ: - Organisert dopingmiljø i Trondheim i 10-12 år

LES OGSÅ: - Unødvendig mye isolasjon

Siktelsen mot ham går tilbake til 2003. Etter at han ble pågrepet erkjente han sin egen rolle i det som er norgeshistoriens største dopingfabrikk, målt i produksjonsomfang og tidsrom.

- Min klient har for sin del lagt kortene på bordet og erkjent sin delaktighet i dette. Det har vært trasig for ham og han tar dette alvorlig, sier advokat John Reidar Aae til adressa.no.

I årevis skal mannen ha trykket opp dopingtabletter av flere forskjellige typer i garasjene tilknyttet husene han har bodd i. Det skal være snakk om mange hundre tusen piller i året. Gateverdien på stoffet er på flere millioner kroner. I toppår kan det ha blitt produsert tabletter verdt opp mot ti millioner kroner.

Ifølge advokat Aae har imidlertid ikke mannen villet forklare seg detaljert om eventuelt andre involverte.

- Han har forklart seg om sin egen rolle og har vært opptatt av ikke å navngi andre, sier han.  

Leverte over doping på kjøpesenter

Mannens kone ble også pågrepet i november. Hun er siktet for brudd på samme lovbestemmelser. Siktelsen strekker seg tilbake til 2007.

- Hun erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen og ble løslatt etter noen få dager, sier forsvarer Arve Røli til adressa.no.

Ifølge rettsdokumentene har kvinnen forklart at hun har kjent til dopingproduksjonen i garasjen, men etter at ekteparet flyttet i 2010 nekter hun for å ha visst om det. Hun skal imidlertid ha forklart at hun har hjulpet mannen med å telle opp tabletter og legge dem i poser. Kvinnen skal også ha sett mannen levere over poser med piller til andre personer på kjøpesenteret City Syd. 

- Ingen kommentar

Den videre etterforskningen fører til at tre menn på 26, 27 og 33 år varetektsfengsles. 26-åringen pågripes for tredje gang i Operasjon Gilde, 27-åringen satt i vår i varetekt i nesten fem måneder, mens 33-åringen ikke tidligere er involvert i sakskomplekset. Han er imidlertid kjent for påtalemyndigheten fra før:

I fjor ble han dømt for å ha forsøkt å kreve inn penger på vegne av en person tingretten mente var identisk med lederen av Hells Angels i Norge.

- Vi etterforsker personene det er grunn til å mistenke i Operasjon Gilde. Utover det har vi ingen kommentar om en eventuell link til Hells Angels, sier politiadvokat Bøklepp.

LES MER OM DETTE I FREDAGENS PAPIRUTGAVE AV ADRESSEAVISEN


INGREDIENSER: Det ble funnet ingredienser til dopingproduksjon i svært stort omfang. 

INGREDIENSER: Det ble funnet ingredienser til dopingproduksjon i svært stort omfang. 

HERMER: De hjemmelagde midlene får påklistret etiketter etterlignet eksisterende selskaper. Deretter selges de til brukere som ikke vet om denne praksisen. 

HERMER: De hjemmelagde midlene får påklistret etiketter etterlignet eksisterende selskaper. Deretter selges de til brukere som ikke vet om denne praksisen. 

STEROIDER: Poser påskrevet «Dianabol» lå skjult i annen emballasje. 

STEROIDER: Poser påskrevet «Dianabol» lå skjult i annen emballasje. 

FARGE: Stoff til å sette farge på ulike tabletter. 

FARGE: Stoff til å sette farge på ulike tabletter. 

POSER: Tomme aluminiumsposer som skal fylles med dopingtabletter. 

POSER: Tomme aluminiumsposer som skal fylles med dopingtabletter. 

FRA ASIA: Ingredienser til dopingproduksjon importeres fra Asia. 

FRA ASIA: Ingredienser til dopingproduksjon importeres fra Asia. 

Dette har skjedd i Operasjon Gilde

Operasjon Gilde er trondheims-politiets opprulling av flere norske dopingnettverk.

 

 • 1. desember 2011: Politiet i Trondheim begynner en omfattende etterforskning mot et dopingnettverk med hovedsete i byen.
 • 15. februar 2012: 100 politimenn er involvert i aksjoner mot flere adresser i Trondheim. Over ti menn og kvinner pågripes.
 • 17. februar: Seks menn varetektsfengsles av Sør-Trøndelag tingrett.
 • 18. februar: I en artikkel omtaler Dagens Næringsliv at bakteppet for politiaksjonene er et miljø som knyttes til dopingbørsen Anabolic Forums på nettet.
 • 15. mars: Hemmelige rettsdokumenter Adresseavisen skaffer tilgang til, viser at en mann (25) fra Trondheim erkjenner å ha opprettet Anabolic Forums i overgangen til 2011.
 • 30. mars: I flere slettede skjermbilder Adresseavisen henter ut fra internasjonale internettarkiv forteller flere av mennene som er siktet i Operasjon Gilde om dopingsalg så langt tilbake som til 2005.
 • 13. juni: Politiet stenger Anabolic Forums og beslaglegger databasen med informasjon om tusenvis av norske dopingbrukere.
 • 4. juli: Operasjon Gilde har vokst voldsomt. 14 politidistrikt er involvert i saken. Rundt 70 personer er siktet over hele landet.
 • 13. november: En mann som knyttes til dekknavnet «trykkern» pågripes. Han erkjenner å ha produsert dopingtabletter i garasjene sine i årevis.
 • 20. november: En mann (26) pågripes for tredje gang i Operasjon Gilde.
 • 29. november: En 27-åring pågripes. Han ble opprinnelig pågrepet i februar. Begge mennene varetektsfengsles.
 • 19. og 20. desember: De to varetektsfengsles igjen i fire uker. Begge anker beslutningen til lagmannsretten.
 • 11. januar 2013: 98 personer er siktet i Operasjon Gilde. 21 av dem for organisert kriminalitet.
 • 15. januar: Mennene fremstilles for varetektsfengsling i fire nye uker. De blir imidlertid løslatt av tingretten.
 • 7. februar: En lærer pågripes på en skole i Bodø. Han fengsles i Trondheim.
 • 8. februar: Fem menn og en kvinne pågripes på Innherred i Nord-Trøndelag. To menn fremstilles for varetektsfengsling i Steinkjer.
 • Mars: Læreren løslates i Trondheim, i Nord-Trøndelag løslates begge mennene. En 38-åring sitter i varetekt i 1,5 måned.
 • 25. april: En betrodd leder i Trondheim kommune dømmes for uaktsom hvitvasking i forbindelse med dopingsaken.
I GARASJEN: Utstyret til dopingproduksjon ble funnet i en garasje i Trondheim. 

I GARASJEN: Utstyret til dopingproduksjon ble funnet i en garasje i Trondheim. 

På forsiden nå