Etter at adressa.no tok kontakt med Norgestaxi i går, har ledelsen for selskapet i Trondheim vært i samtale med den sjåføren som fikk en knyttneve i ansiktet av sin kollega.

Blått øye og hevelser

- Han stilte opp med solbriller, og bak brillene skjulte han hevelser og et blått øye. Han hadde åpenbart fått et kraftig slag, sier driftsleder Stig Røttereng i Norgestaxi.

Røttereng forklarer at ledelsen forsøker å danne seg et bilde av hva som faktisk skjedde den aktuelle natta i Munkegata i Trondheim.

- Det handler om kjøring, og hvordan man slipper eller ikke slipper til andre biler. Vi trenger også å snakke med den andre sjåføren som var involvert for å høre begge sider. Uansett står vi fast på at slik oppførsel er lite kollegialt, og at slåssing er uakseptabelt.

Ønsker kontakt med vitne

I ettermiddag eller kveld skal den andre sjåføren inn til en samtale med ledelsen.

- I tillegg forsøker vi å få kontakt med et vitne, som sto på bussholdeplassen og fulgte opptrinnet. Problemet vårt er at selv med alle fakta på bordet, så har Norgestaxi få eller ingen sanksjonsmuligheter overfor sjåførene. De er selvstendig næringsdrivende.

Ikke arbeidsgiveransvar

- Det er en utbredt misforståelse at taxisjåfører som kjører med vår logo er ansatt i Norgestaxi. Det er de ikke. De er selvstendig næringsdrivende som har fått drosjeløyve av Fylkeskommunen, og løyvene er tilknyttet vår sentral. Med løyvet har de en rett og plikt til å være tilknyttet vår sentral, men vi har ikke arbeidsgiveransvar for dem, sier Røttereng.

I praksis betyr det at Norgestaxi (og Trøndertaxi) ikke kan si nei til søkere, selv om de av ulike grunner ikke ønsker å ta dem inn.

Anbefaler anmeldelse

- Det skal også svært mye til å kvitte seg med sjåfører, som vi mener representerer selskapet vårt på en uheldig måte. Vi ser svært alvorlig på den hendelsen vi er gjort kjent med nå, men står i realiteten maktesløse. Det blir opp til drosjeeierne å reagere overfor sjåførene, men i dette tilfellet har vi anbefalt at den skadde sjåføren anmelder forholdet, sier driftsleder Røttereng.