Fredag morgen ble rampen bilister sørfra benytter for å komme seg fra E6 og ned til City Syd på Tiller stengt. Årsaken er ombygging av avkjørselen til denne rampen fra Tillertorget-siden.

- Veien som går inn på rampen har vært trafikkfarlig. Det er dårlig sikt og vanskelig å vurdere farten på trafikken som kommer fra E6, sier byggeleder Svein Selliseth i Statens vegvesen.

Blir to kjørefelt

Det ble først satt opp et stoppskilt ved avkjørselen til rampen, men både politi og vegvesen mente at dette ikke var nok.

- Vi vurderte å stenge hele avkjøringen også, men det ble til slutt bestemt at avkjøringen blir et eget felt. Den byggingen er vi i gang med nå, sier Selliseth.

Veien åpnes igjen den 15. juni klokken 6 om morgenen. Da blir det to kjørefelt der bilene må flette ned Sentervegen mot City Syd.  I mellomtiden er det omkjøring via Sandmoen eller Tonstadkrysset.

Bussholdeplass berørt

Bussholdeplassen utenfor City Syd blir også berørt av stengingen. De som skal ta buss må dermed benytte seg av forrige eller neste bussholdeplass på ruta.

- Ikke alle bussjåfører eller passasjerer hadde fått med seg at rampen var stengt i dag tidlig, og vi hadde et par busser som stoppet på E6 på grunn av dette. Men det er ordnet opp i nå, sier byggelederen.

Holdeplassen som er berørt skal være merket.

Veien åpnes igjen den 15. juni klokken 6 om morgenen. Da blir det to kjørefelt der bilene må flette ned Senterveien og mot City Syd.  I mellomtiden er det omkjøring via Sandmoen eller Tonstadkrysset. Foto: Svein Selliseth/Statens vegvesen