- Vi har hatt det siden 2010, og vil fortsette med det. Tekstene er en hyggelig hilsen fra AtB og operatører til alle trafikanter, sier kommunikasjonssjef i AtB, Grethe Opsal.

Flere varianter

Som trafikant har du kanskje sett at busser som ikke er i rute har annen tekst enn når den er i rute. Det har sin grunn. For etter at AtB overtok ansvaret for busstrafikken i Trondheim i 2010, var det også deres ansvar å lage tekst i bussenes destinasjonsanvisere og skiltkasser.

- Når bussene kjører til og fra oppstartholdeplass benyttes annen tekst enn når den er i rute. Ofte brukes «www.atb.no», men i tillegg har vi varianter som skal formidle en hyggelig hilsen til trafikantene som møter bussen. «God påske», «God jul», «God sommer» og «Ha en fin dag!» med tilhørende symboler istedenfor rutenummer. Utfordringen var å finne et hyggelig symbol på baksiden som understreket teksten i skiltkassene. Der kom vi over symbolet «Buss & Kram» med hjerte og mente dette passet bra, sier hun.

- Fungerer godt

- Er det en bevisst markedsføringsstrategi?

- Ja, det er helt bevisst i forhold til at vi velger å ha en hyggelig tekst i skiltkassene når bussen ikke kjører i oppsatt rute. Vi får noen tilbakemeldinger i ny og ne på sosiale medier, og det setter vi pris på, sier Opsahl.

- Har dere andre tekster på lager som vil brukes?

- Vi har ikke hatt vurdering på noe annet, da dette fungerer godt så langt, sier hun.

Og hvis noen lurer; «Buss & Kram» spiller på det svenske «puss och kram» som betyr kyss og klem.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook