Elgeseter bru er i ferd med å få nye toveis sykkelveier på begge sider. Oppussingen av den velkjente brua har pågått i hele sommer. Nå gjenstår det bare arbeid på fortauene på østsiden av brua før alt er ferdig.

- Det er mange fotgjengere som velger å gå i kollektivfeltet over Elgeseter bru på grunn av veiarbeidet. Vi sendte en patrulje dit for å undersøke skiltingen, men den er god, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

LES MER (PLUSS): Sikrere sykkelveier over Elgeseter bru

- Risikovillig

Han forteller at det har kommet mange telefoner i løpet av mandagen hvor folk forteller om trafikkfarlige situasjoner. Han ber om at fotgjengere og syklister bruker vestsiden av brua siden østsiden er stengt.

- Det er tydelig at enkelte fotgjengere er mer risikovillig enn andre, skriver Sagen på Twitter.

Vegtrafikksentralen forteller at det også har vært mange henvendelser fra bussene.

- Folk går midt ut i veibanen, selv om det er sperret for fotgjengere. De respekterer ikke skiltingen, sier trafikkoperatør Ina Mari Norum ved Vegtrafikksentralen.

- Bussjåfører klager

Hun forteller at det er satt opp skilting som gir klar beskjed om at man ikke kan bruke østsiden  av brua.

- Det er et problem at folk gir blaffen. Flere bussjåfører har klaget på at det oppstår trafikkfarlige situasjoner. Folk aksepterer ikke at det er stengt. De må forstå at dette er farlig, sier hun.

Trafikkoperatøren håper folk tar til fornuft før det skjer en ulykke.

- Det er en ganske fortvilt situasjon, sier hun.

foto
Elgeseter bru er under oppussing. Men mange gir blaffen i skiltingen og bruker kollektivfeltet som gangfelt ifølge politiet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: TERJE SVAAN