Søknadsfristen for å bli med på den internasjonale studentfestivalen i Trondheim gikk ut i helga. 9800 har søkt, men bare snaut 3500 har fylt ut søknadsskjemaet på en slik måte at det blir godkjent. Bare 450 av disse får plass på festivalen i Trondheim i februar. Men det var litt flere studenter som ønsket seg til Trondheim for to år siden. Da søkte 10 000 om plass på den internasjonale studentfestivalen.

Dag Audun Kårtvedt i Isfit slår likevel fast at dette er gode tall.

Nesten halvparten hadde søkt den første helga etter at søknadsportalen åpnet 1. september.

Søkere fra 156 land

I år er det studenter fra 156 land verden som vil delta på Isfit. Det er særlig mange fra Pakistan, Russland, Indonesia og Ukraina. Tema for festivalen er diskriminering og dialoggruppene som skal samles på Røros dagene før festivalen, skal snakke om seksuell diskriminering, kjønnsidentitet og homofili i landene Russland, Ghana og Uganda. 231 har søkt på de 20 plassene i dialoggruppene.

Sist uke ble det offentliggjort at 23 år gamle Hajer Sharief fra Libya får Studentenes fredspris som blir delt ut under festivalen i februar.

Bruker tre helger til å lese søknader

Nå skal deltakergjengen i Isfit bruke de tre neste helgene til å lese alle søknadene og finne ut hvem som får plass på festivalen. For å få plass, må søkeren være over 18 år, være student og kunne gjøre seg forstått og forstå engelsk.

- I tillegg blir det lagt vekt på at de er engasjerte rundt årets tema som er diskriminering, sier Dag Audun Kårtvedt.

Han forteller at søkerne må skrive om motivasjonen både for å delta på festivalen og for å delta på enkelt workshop. Isfit ønsker ifølge Kårtvedt et mangfold blant deltakerne når det gjelder kjønn, studier, geografi og alder.