Et av stedene der det blir skrevet ut flest bøter et Beddingen ved Solsiden. Her er det skrevet ut over 630 parkeringsbøter så langt i år.

- De fleste som feilparkerer her får bøter fordi de parkerer i en sone der det er parkering forbudt. Noen tenker kanskje at de bare skal innom for å gjøre et ærend, tar sjansen og parkerer der det ikke er lov til å parkere. En del parkerer også lengre enn de skal der det bare er lov til å parkere i 30 minutter eller betaler ikke i hele tatt på disse plassene. Tar man en slik sjanse så kan det godt være at det blir en dyrere vin til helga enn man hadde tenkt, sier drift- og kontrollsjef Steinar Myhr i Trondheim parkering.

Trykk på prikkene på kartet for å se hvor mange parkeringsbøter som er skrevet ut i hver enkelt gate.

Man må punge ut med 300 kroner hvis man står for lenge på parkeringsplass der det bare er lov til å stå i en tidsbegrenset periode og 500 kroner hvis man parkerer der det ikke er lov til å parkere.

Elbiler over tillatt tid

Beddingen er også et sted der Trondheim parkering har mange kontroller.

- Det er område der det er press på å finne parkeringsplasser. Det skal være et sted der det er greit å komme til, blant annet fordi det er et vaktapotek her. Det er derfor det er en grense på 30 minutter for parkering. Derfor er det også naturlig at vi har flere kontroller her, sier Myhr.

Flere gater i Midtbyen er også på listen over gatene der folk feilparkerer mest (se tabell). I Dronningensgate har Trondheim parkering skrevet ut over 840 parkeringsgebyr.

- En del elbiler står ut over den tillatte tiden. En del betaler ikke og en del står ut over tiden, sier Myhr.

- Fristende å ta sjansen

Trondheim parkering har gjennomført en forbrukerundersøkelse som viser at mange synes nå at det er lett å betale for parkeringen og at det er bra skiltet. Likevel går ikke antallet parkeringsbøter som de skriver ut nedover. I 2014 fikk 36942 sjåfører gebyr mellom januar og midten av november, mens antallet er 38388 i samme periode i år.

- Det kan være vanskelig å finne plass og da er det fristende å ta sjansen. Takstene på bøtene har ikke endret seg på de siste ti årene, så nå er takstene for lave til at det avskrekker folk fra å feilparkere, sier Myhr, som legger til at bøtesatsene blir endret fra nyttår.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter