Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier i dagens utgave av Adresseavisen at måsene på Torvet mådrepes.

- Jeg er veldig glad i måseskrik. De får hjertet mitt til åbanke varmt når jeg er på kysten. Men måsene i byen er urenslige, og jobberikke for føden. De er en pest og en plage og ødelegger for trivselen iMidtbyen. Dette problemet er blitt bare større og større de siste årene, sierSandvik til Adresseavisen.

SE VIDEO: - Måsen angriper barna våre

Har du en måsevideo? Send den til oss via denne siden.

- Politikerne må ta ansvar

Biolog Tor Bollingmo synes derimot at fylkesordføreren og andremåsehatere er uinformerte sutrekopper.

- For det første trekker måsene inn til byen fordi definner mat her. Da må politikerne ta ansvar for bedre håndtering av avfalletvårt. Og det er ingen vits i å begynne å ta livet til måsene. For det vil rykkeinn nye måser og erstatte de som eventuelt avlives, sier Tor Bollingmo i NorskOrnitologisk Forening i Trondheim.

- Måsene er flotte fugler

Han mener at folk bør være glade for det lille snevet avnatur som er i byen. Han sammenligner Trondheim med andre byer i verden som harvirkelig plager med dyr som kvelerslanger, edderkopper eller rovdyr.

- Vi må tåle å få litt måseskitt på bilpanseret eller åhøre måseskrik når vi sitter på Solsiden. De som ikke tåler dette eruinformerte sutrekopper, sier Bollingmo.

Biologen oppfordrer folk til heller å se litt nærmere påmåsene.

- Legg merke til de fine fargene deres, eller de fantastiskeflygeegenskapene. Måsene er flotte fugler, konkluderer han.

Tor Bollingmo oppfordrer folk til å se litt nærmere på måsene.
- Måsene er en pest og en plage og ødelegger for trivselen i Midtbyen. Dette problemet er blitt bare større og større de siste årene, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik til Adresseavisen. Foto: Stian Wallum