Fredag behandlet Sør-Trøndelag tingrett en anmodning om forlenget fengsling for en 47 år gammel mann og en 34 år gammel kvinne som er siktet for drapet på Vibeche Sofie Falch Danielsen i Trondheim. Hun ble funnet død i Nidelva 22. januar.

Fire nye uker

Politiet føler seg sikre på at Falch Danielsen ble drept. Kroppen ble funnet innpakket og med påførte skader.

Fredag ble det besluttet i Sør-Trøndelag tingrett at den 47 år gamle mannen blir sittende i varetekt i fire nye uker. To av disse i full isolasjon. Påtalemyndigheten vil i løpet av de neste to ukene vurdere om det skal bes om ytterligere to uker isolasjon.

Den siktede godtok fengslingen, men hans forsvarer Christian Wiig mener det er en stor påkjenning å sitte i full isolasjon. Den siktede forklarer seg til de psykiatrisk sakkyndige, men har foreløpig ikke ønske om å forklare seg for politiet i tillegg.

Delvis isolasjon

Påtalemyndigheten ba også om forlenging av fengslingen for hans 34 år gamle samboer. Dette ble etterkommet av retten, og hun har fått fire nye uker i delvis isolasjon.

Den delvise isolasjonen handler om at hun ikke har anledning til å kontakte de andre siktede i saken.

Hennes advokat Morten Furuholmen opplyser at hans klient står på sin uskyld.

To menn (39 og 51) er også siktet for bevisforspillelse i saken. Den ene mannen var samboeren til drepte Falck Danielsen. Han ble løslatt fra varetekt i slutten av januar. 39-åringen som er siktet for bevisforspillelse ble løslatt noe tidligere.