Trondheim har som mål å være verdens mest vennlige by. Dette er hennes bidrag.

- Airbnb er en måte trøndere kan være med å by på seg selv. Gjestene får en lokal tilnærmelse og flere har gitt uttrykk for at de gjerne vil komme tilbake, sier Eva Annie.

Airbnb er et medlemsbasert nettsted for de som ønsker å leie ut hele eller deler av boligen sin.

- Supervert

Det er tidlig morgen i Øvre Selsbakk i Trondheim. Lukten av nypresset kaffe fyller rommet. På kjøkkenbordet står frokosten klar. To trøtte tryner viser seg i døråpningen. Franske Raphael Je Falco og Daria Maltseva fra Russland har allerede tilbrakt natten i Eva Annie Svendsens hjem. Det er første gangen de har benyttet seg av Airbnb.

- Det er mye å se og gjøre i Trondheim, og de rekker ikke alt på én dag, sier Eva Annie, som klarte å overtale paret til å bli én ekstra dag.

Hjemme eller ei huser hun gjester opptil flere ganger i måneden. For Eva Annie har det å åpne hjemmet sitt for fremmede blitt en hobby.

Gjennom jobben reiser hun mye, så det er ikke alltid hun er til stede når de er her. Da prøver hun å legge alt til rette for gjestene sine.

- Har de huset for seg selv pleier jeg å legge frem brosjyrer om Trondheim, informasjon og forslag til aktiviteter de kan gjøre, samt et kart til bymarka, forteller superhosten.

Egen vinning

- Man kan tjene på det, men det viktigste er at man liker det, sier hun.

Til vanlig bor hun alene i det store huset, så hun synes det er koselig å få besøk. Attpåtil synes hun det er betryggende at noen passer huset mens hun er borte.

- Jeg har ingen verdifull kunst eller noe, dessuten er man forsikret opptil syv millioner gjennom Airbnb. Jeg stoler på gjestene mine. Det er viktig, ellers kunne jeg aldri gjort dette, sier hun.

Eva Annie har en egen privat stue hun selv kan trekke seg tilbake til, slik at gjestene kan få tid for seg selv når hun også er i huset.

- Jeg er veldig utadvent, men alle trenger tid alene. Da er det godt å ha egen plass. Både for meg og for dem, sier hun.

Men hun blir alltid glad når gjestene vil tilbringe tid og bli kjent med henne.

- Jeg gjør dette fordi jeg får så mye ut av det selv. Jeg har blitt kjent med mange forskjellige mennesker og vi fortsetter å holde kontakten, sier hun.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Twitter

Lik adressa.no på Facebook

Overgår forventninger

Hos Eva Annie er det først og fremst foreldre av utenlandske studenter som kommer, men også kjærestepar, slik som Raphael og Daria.

Selvom beliggenheten er langt ifra sentrumsnær var det ikke avgjørende for valg av overnattingssted.

- Vi kjører bil, så det var først og fremst Eva Annies egen beskrivelse av hjemmet og såklart bildene som gjorde at vi valgte henne, sier Raphael.

Dette går begge veier.

- Jeg kan velge å avslå forespørsler hvis jeg vil, sier Eva Annie.

Tidligere gjesters anbefaling på nettsiden var også avgjørende for paret.

- Vi hadde forventninger, men vi trodde ikke det kom til å være så bra som dette, sier de.

Jakter på nordlys

I mars hadde hun et polsk par på bryllupsreise boende hos seg.

- De var her en hel uke, og kom hit for å se på nordlys. Jeg synes det var fint at de ville bo her og de ville ha meg med på alt, sier hun.

- Man får også et nytt perspektiv på ting. Jeg setter mye mer pris på naturen og spesielt nordlyset, som alle kommer hit for å se, sier hun.