- Kommer du til å fortsette å drikke E.C. Dahls julebrus, selv om den produseres utenfor Oslo?

Det spørsmålet stilte vi våre lesere på Adressa.no sin facebook-side onsdag morgen, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

«Kommer du til å se Rosenborg spille utenfor Lerkendal?» svarte en leser retorisk på spørsmålet.

SE VIDEO: Julebrusens siste reise

- Tragisk

Siden 1979 har E.C. Dahls bryggeri i Trondheim tappet julebrus. I år skjer det for siste gang etter at det er bestemt at brusproduksjonen flyttes til Gjelleråsen i løpet av 2015.

I løpet av noen få timer har over 140 personer kommentert saken, og de fleste er klare i sin mening om at Ringnes gjør feil som kutter produksjonen i Trondheim:

«Tragisk!!! Kjem itt til å ha den samme følelsen for E.C.Dahls (Ringnes)produktan nei.. Trist at et bryggeri med så lange tradisjona og egne ølsorta forsvinn. Men den prosessen der har foregått i det skulte i mang år.. Skam på Carlsberg for å ha rasert et flott bryggeri og mange arbeidsplassa! Buuu!!»

« Nå har jeg kjørt fra Gjøvik og nordover i 4 år gof å kjøpe julebrus. Vil kun ha den fra E. C. Dahls. Er dette siste året så blir det ikke mer julebrus på meg»

«Det er ikke Dahls julebrus når den ikke lages i Trondheim»

«Rett og slett tragisk»

- Ikke bekymret

Regionsjef Arne Bartnes mener det ikke er noen grunn til bekymring selv om tappingen flyttes.

– Det her er ingen gravferd. Julebrusen er et lokalt produkt, og det er nok like kjært for oss uansett om det produseres på Gjelleråsen. Det er akkurat samme resepten, samme flaska og samme etiketten siden tidenes morgen. Produktet er trøndersk, sier han.

Trist, men vil drikke

Og for noen blir det vanskelig å holde seg unna:

«Skandale...... Men ja kommer til å drikke den. Håper den smaker likens»

«Æ må nok innrøm at æ må smak på julebrusen neste år også.. MEN, det kainn hende at smaken blir bitter....»

«Trist at det blir sånn,men så lenge den smaker det samme kommer jeg nok ikke til å slutte å drikke den. Egoisten i meg er for avhengig av julebrusen  tror nok at alle som elsker den kommer til å kjøpe den uansett, men som akkurat nå ikke tørs å innrømme det»

Og noen mener det er for mye sutring:

«Julebrusen finnes fortsatt så vær fornøyd folkens, herregud»

PS. Den siste tappingen av julebrus i Trondheim vil skje første uken i desember.