Flere personer er pågrepet etter at bevæpnet politi i går skal ha skal ha funnet våpen og narkotika under en større ransaking av Trolla Brug. Utenfor lokalene ble folk kroppsvisitert og lagt i jern, før politiet gjennomgikk lokalene.

Politiet har siden da lagt lokk på saken, og ønsker ikke å gi noen videre opplysninger om hvorfor de saumfarte Trolla Brug og området rundt. De vil heller ikke utdype hvorfor dykkere fra brannvesenet bleinnkalt for å bistå.

Pågrepet i Oslo

Eiendommen som ble ransaket eies av Trolla Næringspark AS, hvor aksjonærer og styremedlemmer er både medlemmer og har forbindelser til motorsykkelklubben Hells Angels (HA). Adresseavisen vet at den antatte HA-lederen Leif Ivar «Leifen» Kristiansen ble pågrepet i Oslo kort tid før politiet aksjonerte i Trolla. Advokat Morten Furuholmen ble i går oppnevnt som forsvarer for Kristiansen. Han sier at hans klient stiller seg uforstående til onsdagens pågripelse.

– Han rister på hodet av siktelsen, men er innforstått med at politiet ønsker et avhør. Han kan ikke se å ha gjort noe galt, sier forsvareren. Etter hva Furuholmen vet er ikke Kristiansen kjent med aksjonen i Trondheim.

- Fant våpen og narko

Politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at en person er pågrepet i hovedstaden i samband med aksjonen.

– Hvem dette er kan jeg ikke si noe om. Jeg kan kun bekrefte at personen er pågrepet, mistenkt for brudd på narkotikaloven.

Hun bekrefter også at flere personer er pågrepet under aksjonen i Trondheim. Disse er mistenkt for overtredelse av våpen- og narkotikaloven. Politiet vil ikke gi noen opplysninger om hvor mye narkotika eller antall våpen som skal være beslaglagt under ransakingen.

Heller ikke Krimvakta ved Sentrum politistasjon i Trondheim vil si noe.

Politiet opplyser sent onsdag kveld at de kommer til å gå ut med nye opplysninger torsdag formiddag.

Wiig nektet som forsvarer

Advokat Christian Wiig har ved flere anledninger representert Leif Ivar Kristiansen. Han bekrefter å ha blitt kontaktet av sin klient onsdag, men politiet nekter advokaten å snakke med Kristiansen.

– Jeg har fått vite av politiet i Trondheim at jeg ikke kan representere Kristiansen, ettersom det skal foreligge motstrid til en av mine andre klienter, sier Wiig. Dette vil trolig si at Wiig også har en annen klient som kan være involvert i saken.

Styreleder for Trolla Næringspark AS, Konrad ChristianIhlebæk, ønsker ikke å gi noen kommentar til aksjonen i firmaets lokaler.

Politiet i Trondheim pågrep onsdag ettermiddag flere personer utenfor Hells Angels-lokalene i Trolla. Nesten samtidig ble den antatte HA-sjefen, Leif Ivar «Leifen» Kristiansen pågrepet i Oslo. Foto: Glen Musk
Den antatte HA-sjefen Leif Ivar «Leifen» Kristiansen ble pågrepet i Oslo, kort tid før politiets aksjon i Trolla i Trondheim. Foto: Vegard Eggen