Torsdag feirer kronprins Harald og kronprinsesse Sonja at det er 25 år siden de ble signet i Nidarosdomen 23. juni 1991. I den forbindelse blir det en rekke arrangementer i byen, blant annet flere kulturinnslag i Ravnkloa fra klokka 10.00 til 11.00.

Kunstutstilling med barnas tegninger

Ordfører Rita Ottervik skal da føre kongeparet opp til en tribune som er rigget ved scenen, hvor de kan høre konferansier Mads Bones og pianist Kyrre Havdal fremføre sin «Hyllest til Trondheim». Deretter blir det tale fra ordføreren, og musikkinnslag fra artistene Aydan og Jassá og gruppa Fargespill.

I tillegg har kunstneren Kristina C. Karlsen rigget til ei utstilling. Den viser 200 tegninger som barn i Trondheim har laget for å hylle kongeparet og deres feiring.

- Vi spurte ni barnehager i Trondheim om de kunne tegne noe de forbinder med kongefamilien, og da fikk vi inn over 200 bidrag. Vi skulle gjerne har invitert alle barnehagene i byen, men da hadde vi ikke fått nok plass i Ravnkloa, sier produsent for arrangement i Kulturenheten, Elisabeth Johansen Trøan til Adresseavisen.

Får orkesterplass ved kongeparet

I tillegg til å få tegningene sine utstilt, får alle barna som sendte inn bidrag spesielle plasser under arrangementet i Ravnkloa.

- Det er faktisk de som kommer tettest på kongeparet denne dagen, sier Johansen Trøan.

Johansen og hennes kollegaer i kommunen ser på det som en ære å få lov til å jobbe med arrangementet for kongeparet.

- Vi gleder oss veldig. Det er stas at kongefamilien bruker en dag her og at Trondheim betyr så mye for dem, sier hun.

Disse barnehagene har bidratt til kunstutstillingen:

1. Bromstad barnehage

2. Leangen Kulturbarnehage

3. Jakobsli barnehage

4. Brundalen barnehage

5. Ladesletta barnehage

6. Ranheim barnehage

7. Bispehaugen barnehage

8. Kristiansten barnehage

9. Strinda barnehage

23. juni feirer kongeparet at det er 25 år siden de ble signet i Nidarosdomen. Foto: Carl-Erik Eriksson, Trondheim kommune
Denne tegninga er laget av Sigurd, og skal forestille Kongen inni slottet med en lysekrone av gull. Foto: Adresseavisen
Denne tegninga er laget av Mia, og skal forestille kongen og dronningen med kappe og kjole. Foto: Carl-Erik Eriksson, Trondheim kommune