Vår tipser var en av de 20 000 som møtte opp på Lerkendal da Strømgodset gjestet gressmatta lørdag.

Det kan jo være hardt å finne parkering når det er kampdag, men ved Prestegårdsjordet barnehage, som ligger en knapp kilometer unna Rosenborgs storstue, var det godt med plass.

- Vi så at det ikke var lov til å parkere der, men vi tenkte at det var greit. Det var lørdag og barnehagen var stengt, forklarer tipseren.

- Veldig overrasket

Det ble 1-1 mot Strømsgodset, men den største skuffelsen kom etter kampen.

- Det ble bot, ja. Vi var nok litt naive som trodde at vi skulle slippe unna, sier han.

Men det var noen som slapp unna den fryktede gule lappen i vindusviskeren.

- De som sto på barnehagens angitte parkeringsplasser fikk bot. Bilene som var parkert på gresset ved siden fikk ikke det. Vi ble veldig overrasket, sier tipseren.

Lov noen steder

Steinar Myhr, avdelingsleder i Trondheim Parkering KF, bekrefter at det er lov til å parkere på gresset. Noen steder.

- Når det gjelder parkering på grøntarealer så er det grunneier som bestemmer om det skal aksjoneres mot dette. Trondheim Parkering har ønske om å få dette inn i Politivedtektene, slik at vi har mulighet til å gripe inn også på slike områder, da dette er et økende problem og ødelegger mye av kommunens grøntarealer, skriver Myhr.

Han forklarer at Trondheim Parkering har flere avtaler med forskjellige firma, deriblant barnehagen.

- I disse tilfellene er det avtalen som styrer hvilke dager og på hvilke tidspunkt det skal håndheves og det er i den forbindelse bildet har blitt tatt. Så her er det korrekt at de som sto på parkeringsplassen til ble ilagt, mens de som sto på gresset unngikk bot, skriver Myhr.

Her kan de gripe inn

De kan også gripe inn viss grøntarealet er en del av veiens konstruksjon og oppbygging, samt hvis det parkeringen er i strid med Vegtrafikkloven paragraf tre:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom sa det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Myhr oppfordrer uansett folk til å holde bilene unna kommunens grøntarealer.

- Det ødelegger grøntarealer og krever mye vedlikehold fra gartnerne i kommunen. Vi har mange parkeringsplasser ved Lerkendal, så jeg vil oppfordre folk til å benytte dem eller å bruke kollektivtransport eller sykkel, sier Myhr.